Eten

Eigen gemaakte bounty’s zijn schandalig lekker

bounty's maken

Bounty’s maken. Hoe vaak heb ik het recept wel niet achter in Het grote zónder pakjes&zakjes kookboek van Karin Luiten zien staan. Elke keer dacht ik: “Ik ga echt een keer bounty’s maken.” En dit weekend was het eindelijk zover.

Kookchallenge 2021

Het recept van april

Stel, we staan in een kiosk en ik mag een chocobar uitzoeken, dan kies ik voor bounty. Je krijgt er niet 1 maar 2. Dubbel genieten dus in mijn up, of gezellig om met iemand te delen. De laatste keer dat ik een echte bounty kocht, kan ik me niet herinneren. Lang geleden in elk geval want ik geef niet vaak toe aan deze guilty pleasure. Maar voor deze kookchallenge ging ik graag overstag.

Achter in dit kookboek staat het recept als toegift. Hierbij schrijft Karin Luiten:

Inderdaad, er is geen enkele noodzaak om deze zelf te maken, maar leuk is het wel.
En ze zijn heerlijk.


Karin Luiten

Zo is het precies! Maar zo af en toe zijn er van die momenten waarop je denkt: “Waarom niet?” En aangezien ik dit kookboek al 5 jaar in de kast heb staan, wordt het ook wel eens tijd.
Ik heb me er afgelopen weekend heerlijk mee vermaakt. Het maken is leuk én het snoepen nog meer.

bounty's maken

Dit heb je nodig voor 10 stuks

 • 200 gram melkchocolade van goede kwaliteit
 • 100 gram geraspte kokos
 • 3 volle eetlepels crème fraîche of mascarpone
 • 40 gram poedersuiker

Extra nodig: een vel bakpapier
Bereidingstijd 25 minuten, wachten een paar uur.

Bounty’s maken doe je zo

 1. Roer de crème fraîche of mascarpone los in een kom (ik gebruikte crème fraîche).
 2. Doe de kokosrasp en suiker erbij en schep alles goed door elkaar
 3. Verdeel in 10 porties en kneed met de hand tot iets platte langwerpige kroketjes met afgeronde hoekjes.
 4. Leg op bakpapier en bewaar minstens een paar uur in de koelkast, liefst de hele nacht.
 5. Smelt de chocolade au bain marie. Dat kan in een kom op een pan met een klein laagje zacht kokend water of een minuut of 2 in de magnetron, maar dan wel elke 20-30 seconden goed omroeren.
 6. Dip elke kokoskroket in de iets afgekoelde chocolade, wentel rond met een vorm en leg weer op bakpapier.
 7. De creatieve kok geeft nu met een vork een zwierig (fantasie)motiefje aan de bovenkant.
 8. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en daarna kan het grote genieten beginnen!

Tips

 • Koop een vers nieuw zakje kokosrasp (supermarkt). Oude zakjes zijn meestal alle smaak al kwijt.
 • De kale kroketjes liefst een nacht in de koelkast, dan kunnen ze goed opstijven, trekt de kokossmaak er mooi in en hecht de gesmolten chocolade beter op de koude ondergrond.
 • Je kunt de chocolade-kokosrepen (vanwege de zuivel) het beste bewaren in de koelkast, ongeveer een weekje (maar dan zijn ze vast al op!)
 • Pure chocolade kun je natuurlijk ook gebruiken, dat doe ik de volgende keer.

 • bounty's maken suiker, kokos en crème fraîche door elkaar scheppen
 • bounty's maken kookchallenge
 • bounty's maken: chocolade reep

Mijn oordeel over bounty’s maken en eten

SCHANDALIG, ZO LEKKER!!!! 😋

Zo, dat is eruit! Het maken ervan vond ik een feestje! Heel mindful trouwens ook. Met een nachtje wachten en de chocolade au bain marie zien smelten! Zoals het spreekwoord luidt: “Goed bereid, kost even tijd.”

Als ik naar de vorm van mijn bounty’s kijk, dan zou dat nog wel iets netter kunnen… Maar ach, wat maakt het uit? Ze zijn super lekker en daar gaat het om. Wie kijkt er nu naar? Ik niet, ik stop het gelijk in mijn mond! Proeven, daar gaat het om en zelfgemaakt smaakt altijd het beste.

Andere recepten uit Jannekes kookchallenge

Dit is al weer het 4e recept van mijn kookchallenge. In de afgelopen maanden maakte ik deze recepten:

Januari recept: Choco pannenkoeken voor het ontbijt

Februari recept: Gnocchi alla sorrentina

Maart recept: Kikkererwtensoep met maïsbroodcroutons

Tot slot nog even dit!

* Bounty is een merknaam. Dus eigenlijk mag je het niet zo noemen. In haar kookboek noemt Karin Luiten het tropische choco-kokosversnaperingen. Ik vermeld het daarom ook maar eventjes. Voor de duidelijkheid. Maar hoe je ze ook noemt, ze zijn ontzettend lekker. En het is echt de moeite waard om dit recept zelf eens uit te proberen. Als je dat doet, zou ik het leuk vinden om te horen via de reacties onder dit artikel.

Comments (2)

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.