Eten

Choco pannenkoeken voor het ontbijt

choco pannenkoeken ontbijt lekker en simpel

Wie mijn blog regelmatig volgt, weet intussen dat ik me dit hele jaar aan mijn eigen kookchallenge heb gecommitteerd. Elke maand kook ik een nieuw recept. Hiervoor gebruik ik zoveel mogelijk de kookboeken die in mijn kast staan, of een recept die ik vind in een kooktijdschrift of website. In de laatste week van iedere maand blog ik over deze challenge door het recept met je te delen, en natuurlijk vertel ik ook of het geslaagd was of niet.

Dus hier zijn we dan met het eerste verslag én recept!

Kookchallenge 2021

Het recept van januari

Ik ben fan van Sophie & Jorrit en hun website Lekker & Simpel. Geregeld vind ik daar leuke recepten en tot nu toe nooit een tegenvaller. In de afgelopen jaren hebben ze ook een aantal kookboeken uitgegeven. Ik besloot daarom eens een daar van te lenen via de bibliotheek. Ik koos voor ‘Elke dag Lekker & Simpel, 150 recepten’.

Gelijk op de eerste bladzijde vond ik hét recept om deze maand uit te proberen: choco pannenkoeken. Een ontbijtrecept. Altijd leuk om eens op een andere manier dan ik gewend ben te ontbijten. Maar wel met mijn favoriet: havermout. Ik maakte het afgelopen zaterdagochtend want het leek mij een ideale start van het weekend.

Dit heb je nodig voor de choco pannenkoeken

Voor 5 kleine pannenkoekjes

  • 100 ml melk (ik gebruik ongezoete amandelmelk)
  • 1 ei
  • 75 gram havermout
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 banaan

Meng de melk, havermout, ei, banaan en cacao kort in de blender of keukenmachine totdat de havermout wat fijner is.

Smelt vervolgens een beetje boter of olie in een koekenpan Schep met een lepel een paar hoopjes van het beslag in de pan en bak hiervan de pannenkoekjes, ongeveer 2 minuten per kant.

Serveer de pannenkoekjes met wat vers fruit zoals aardbeien.

Hoe smaakten de choco pannenkoeken?

Erg lekker en ze vallen niet zwaar! Als je er 2 tot 3 eet, heb je fijn ontbijt. Het is leuk om met de topping van vers fruit te variëren. Ik belegde de pannenkoekjes met plakjes appel en banaan. Daarover strooide ik nog een beetje kaneel of koekkruiden.

Was het geslaagd? Ja, het is snel te maken en wat ik handig vind, is dat ik alle ingrediënten hiervoor in huis heb.

  • choco pannenkoeken met appel
  • choco pannenkoeken

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.