Leefstijl Mindful leven

Mood boosters: dit doe ik om me goed te voelen

mood boosters

Het stormt vandaag. Op dagen waarop het hard waait en of regent, komt altijd een stukje tekst uit een liedje naar boven “stormy weather, since we are not together”. Daar dacht ik vandaag ook aan. En ook omdat we nu, door het coronavirus, niet of minder vaak bij die mensen kunnen zijn die we lief hebben. Een ongrijpbaar virus dat ons maar in de greep blijft houden.

Het zijn geen leuke tijden. Er gebeurt zoveel en het merendeel is niet opbeurend. Het zijn allemaal dingen waardoor je overweldigd kunt raken. Soms is het lastig om je zelf weer even ‘omhoog te praten’. Op momenten dat ik er even genoeg van heb, probeer ik mijn zinnen te verzetten. Door die dingen te doen, waar ik energie van krijg. Ik schreef er laatst al eens over. Deze mood boosters helpen mij en ik deel ze graag met je. Misschien herken je ze, of zit er iets bij om uit te proberen.

Mood boosters

Naar buiten. Niets beter om op adem te komen in de buitenlucht. Zodra ik buiten ben, pikken mijn zintuigen andere dingen op. Of ik nu wat kleine klusjes doe in mijn tuin, een kop koffie drink op het trapje achter ons huis, een rondje fiets of tijdens een (lange) wandeling. Buiten zijn is misschien wel het beste medicijn.

Neem een douche of bad. Dit is de snelste boost voor een goed gevoel. Ik vind het een perfecte manier om alle negatieve energie van me af te laten glijden. Het ontspant en verfrist.

Mediteren of een ademoefening helpen me om weer in het hier en nu te komen. Zeker op momenten dat ik een vol hoofd heb.

Zet het nieuws op pauze (of boycot het). Ik ben gestopt met het continu consumeren van nieuwsberichten rondom corona of al het andere nieuws die niet positief zijn. Ik lees ’s morgens mijn krant en pak overdag wat nieuwsfeiten mee. That’s it. Niet alles meer willen weten, geeft rust.

Lees, luister of kijk. Lees een leuk boek of luister naar een mooie podcast. Of stamp en dans (alle frustraties van je af) op je favoriete muziek met het volume vol open. Het helpt echt hoor! Maar nog vaker luister ik naar klassieke muziek, dit is een mooie playlist. Kijk een aflevering (of meer) van je favoriete serie. Oh ja, en al die dingen kunnen ook gewoon onder thuiswerktijd (ja echt!) want je kunt niet continu ‘aan’ staan.

Opruimen helpt mij enorm. Een laatje opruimen, een was opvouwen, de vaatwasser uitpakken. Het maakt mijn hoofd leeg. Nog beter voelt het als ik dingen los laat waar ik niets meer mee doe.

Italiaans leren geeft mij altijd energie en plezier.

Gezond eten. De laatste tijd staat er wat meer zoet op mijn menu. Niets mis mee, want ik geniet er op die momenten wel van. Maar nog meer geniet ik als ik een gezond ontbijt voor me maak of een lekkere maaltijd kook.

Niksen. Dus letterlijk helemaal niets doen. In deze yoga-houding kan ik heerlijk relaxen.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.