Leefstijl Mindful leven

8 mooie manieren om meer energie te krijgen

close up veer bij artikel over energie

Er kunnen veel dingen zijn die ervoor zorgen dat je je uit balans voelt. Hoofdpijn, slecht slapen, stress op het werk, een dag die niet loopt zoals je wilt. Of een opmerking die je dwars blijft zitten. In dit artikel vind je manieren die je helpen beter te voelen en waardoor je weer energie krijgt.

In de Happinez van januari 2022 las ik een artikel met daarin verschillende zachte helers. Dingen die je kunt doen om dat wat je dwars zit of zwaar voelt los te laten. Om zo ruimte te maken voor nieuwe energie. Ik vond het een mooi artikel. Het inspireerde me om er een eigen artikel van te maken om met je te delen.

1. Gouden energie

De kleur goud trekt overvloed aan en versterkt het lichaam en geest. Het is de krachtigste kleur om te helen en te herstellen. Goud wordt dan ook vaak gebruikt bij meditaties met daarin visualisaties. Dat je je voorstelt dat je onder een douche staat met gouden stralen die alles wat niet goed voelt van je afspoelen.
Hier zijn er een paar geleide meditaties om je er bij te helpen:

2. Liggen

Soms is het gewoon fijn om alleen maar te liggen. Savasana is een yoga-oefening die diepe ontspanning brengt en vaak aan het einde van een yogales wordt gedaan. Misschien ken je het beter als de lijkhouding. In deze houding lig je op je rug met je handen naast je (handpalmen naar boven) of op je buik. Het enige wat je dan hoeft te doen is je over te geven aan de zwaartekracht van de aarde. Het lijkt simpel maar het schijnt een van de moeilijkste yoga-oefeningen te zijn. De oefening nodigt je namelijk uit om alle gedachten die er opkomen voorbij te laten drijven waardoor je geest helder wordt. Zodat je kunt verstillen en daardoor alle spanning los kunt laten.

3. Smudgen zonder rook

Seleniet is een zachte steen die kalmerend werkt en negatieve energie verwijdert. Je kunt het gebruiken om je aura of een ruimte te zuiveren. Zeg maar smudgen zonder rook. Je kunt de steen gebruiken bij meditatie door deze op je lichaam te leggen. En als je een selenietstaaf aan je voeten legt, zorgt dat ervoor dat alle negatieve energie snel kan worden afgevoerd.

4. Kalmerende klanken

Iedere klank heeft een eigen vibratie en doet ‘iets’ met je. De klanken van een klankschaal werken helend. De trillingen van de klankschalen zorgen voor een goede prikkeloverdracht in je lichaam waardoor spierspanningen en energieblokkades kunnen worden opgelost. Luister maar eens:

5. Aromatherapie

Aromatherapie en de gebruikte etherische oliën hebben een direct en indirect effect op de hersenen waardoor stoffen vrijkomen die ons gevoelsleven en onze emoties kunnen beïnvloeden. Zo wordt lavendel vaak gebruikt om je zenuwstelsel te ontspannen. En geuren zoals citroen, sinaasappel helpen motiveren en geven nieuwe energie.

Gebruik een paar druppels etherische olie in een diffuser, in bad of vermengd met een neutrale olie op je huid. Zelf heb ik deze aromatherapie-kit voor een goede nachtrust. Het is een combinatie van jasmijn, sandelhout en lavendel.

6. Engelenveren

Engelenveren vind ik altijd een beetje zweverig klinken. Maar de gedachte erachter vind ik wel weer mooi. Er wordt namelijk wel gezegd dat als je ergens een veer ziet liggen, er een engel in de buurt is. Engelen en vogels worden van oudsher gezien als boodschappers van God, en dat geeft een veer een bepaalde magie. Heb je een vol hoofd, ga dan eens wandelen in de natuur en kijk om je heen. Als je onderweg een veer vindt, raap deze dan op en strijk ermee over je lichaam. Van boven naar beneden, in de richting van de aarde. Zo veeg je alles wat zwaar voelt van je af. Beweeg tot slot de veer vanuit je hartstreek alle kanten op om de ruime die is ontstaan te vullen met liefde.

7. In het moment zijn

Als je iets doet waar je helemaal in op kunt gaan, zorgt dat ervoor dat je in het moment kan zijn. Vaak zijn dit creatieven dingen. Of je nu gaat tekenen, koken, schrijven, boetseren, haken of schrijven. Kies iets wat bij je past. Begin gewoon en probeer niet te veel erbij na te denken. Door op te gaan in wat je doet, zorgt dat ervoor dat je in het moment bent. Ik heb dat bijvoorbeeld altijd als ik schrijf voor mijn blog. Maar ook het werken in de tuin of het maken van een legpuzzel zorgen ervoor dat ik helemaal in het moment kan zijn. Welke dingen zijn dat voor jou?

8. Bewegen

Bewegen geeft energie. Ik voel me na bewegen altijd een stuk fitter en energieker. Het maakt niet uit wat voor beweging je kiest. Van fanatiek sporten, yoga of rustig fietsen of wandelen. Wist je dat gapen en diep zuchten ook helpen ontspannen.

Als ik me niet lekker voel, ga ik het liefst een stuk wandelen. Eerst kan alles zwaar voelen maar langzaamaan merk ik dat mijn hoofd leger wordt en dat ik me lichter voel. En sporten helpt natuurlijk ook! Maar ook gapen en diep zuchten helpen ontspannen. Soms kies ik voor een actieve meditatie zoals een loopmeditatie.

Af en toe doe ik de Osho Kundalini meditatie. Dit is ook een actieve vorm van meditatie waarbij je je lichaam laat schudden en dansen. Het helpt blokkades in je lichaam op te ruimen en om je energie te laten stromen. Deze meditatie met muziek duurt een uur en bestaat uit de vier fases van elk 15 minuten: schudden, dansen, zitten en liggen. JAf en toe doe ik de Osho Kundalini meditatie. Dit is ook een actieve vorm van meditatie waarbij je je lichaam laat schudden en dansen. Het helpt blokkades in je lichaam op te ruimen en om je energie te laten stromen. Deze meditatie met muziek duurt een uur en bestaat uit de vier fases van elk 15 minuten: schudden, dansen, zitten en liggen. Je kunt deze meditatie het beste aan het einde van de dag doen. Probeer het zelf maar eens.

Andere mood boosters om je beter te voelen

Ik hoop dat je in dit blog dingen hebt kunnen vinden die voor jou kunnen werken. Of check anders dit lijstje.

(Inspiratie)bron: Happinez

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.