Boeken

Kate Marshall: een spannend nieuw thrilleravontuur

Kate Marshall thrillerserie boekencovers

Kate Marshall is de nieuwe detective die vast de harten gaat veroveren van veel thrillerliefhebbers. In korte tijd zijn er al drie delen in de Kate Marshall-reeks verschenen en ik ben weg van deze serie. In dit blog vertel ik je er over.

Vorig jaar juni las ik alleen maar spannende boeken, en stond het eerste deel van deze serie ook op het lijstje. Ik had nooit eerder een boek van Robert Bryndza gelezen. Zijn boeken met Erika Foster in de hoofdrol zijn over de hele wereld bestsellers. Zijn nieuwe serie rondom Kate Marshall en wordt vast en zeker ook een bestsellersucces!

Dit is waarom ik de Kate Marshall thrillers leuk vind

Kate Marshall, ooit een succesvol rechercheur maar nu werkzaam aan de universiteit van Ashdean waar ze colleges geeft aan studenten die criminologie studeren. Ze worstelt nog altijd met het verleden en worstelt nog dagelijks met haar issues. In het eerste boek komt het verleden als een boemerang terug.

In het eerste deel werd ik in het begin al verrast door een plotwending. Daarna ging het boek in volle vaart door. Het heeft me geen moment verveeld en dat was ook zo bij de delen 2 en 3. Robert Bryndza geeft zijn verhalen vaart en vertelt verhalend. Ik word daardoor snel het verhaal ingezogen en vind het dan ook moeilijk om het boek weg te leggen. De thrillers hebben misschien niet de explosieve spanning of weerzinwekkende scenes die je wellicht zoekt in een thriller. Deze boeken lezen als een trein en zijn gewoon goed leesvoer voor ontspanning en uurtjes leesplezier.

Tot nu toe verschenen boeken in deze serie

Hieronder heb ik de tot nu toe verschenen delen met een korte beschrijving en link naar het boek op een rij gezet.

Zonder gezicht (deel 1)

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter. Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer. Nu heeft zijn opvolger het plan om het werk af te maken.

Schaduwland (deel 2)

Criminologe Kate Marshall is met haar zoon aan het duiken als ze een huiveringwekkende ontdekking doen. Ze vinden het lichaam van een tiener, verstrikt onder water. De politie bestempelt het al snel als een tragisch ongeluk, maar Kate is daar niet zo zeker van. Er klopt heel veel niet: wat deed het slachtoffer daar midden in de nacht? En als hij zo’n sterke zwemmer was, hoe verdronk hij dan?

De verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond Shadow Sands. Over deze plek doen veel vreemde verhalen de ronde, en al jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan raakt ook een jonge onderzoekster vermist. Kate vraagt haar partner Tristan Harper om mee te helpen zoeken naar de vrouw.

Vallend duister (deel 3)

Het detectivebureau van Kate Marshall en Tristan Harper gaat eindelijk echt van start als ze worden ingehuurd voor hun eerste grote zaak. Het is een cold case. Twaalf jaar geleden legde journaliste Joanna Duncan een politiek schandaal bloot, waarna ze spoorloos verdween. De meeste mensen zijn inmiddels verdergegaan met hun leven, behalve Joanna’s moeder. Wanneer Kate en Tristan toegang krijgen tot de oorspronkelijke dossiers, ondervragen ze dezelfde verdachten en volgen ze dezelfde sporen als toen maar die lopen ditmaal niet dood.

Kate vindt de namen van twee jonge mannen die ook spoorloos verdwenen. Als ze de laatste dagen van de drie vermiste personen met elkaar vergelijkt en in verband brengt, beseft ze zich dat Joanna niet alleen een politiek schandaal op het spoor was, maar ook de identiteit van een seriemoordenaar. Iemand die aast op mensen die niet snel zullen worden gemist. Hoe dichter Kate hem nadert, hoe duisterder het wordt.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.