Boeken

Juni, een maand vol spannende boeken

juni spannende boeken

Spannende boeken, daar draait het allemaal om in deze junimaand. Nou ja deels. Hoe dan ook, deze maand lees ik álleen maar spannende boeken. Welke dat zijn, lees je in dit blog en ik geef je ook nog een paar extra boekentips.

Was juni in het verleden ‘Maand van het Spannende boek’ nu is het ingekort tot ‘Week van het Spannende boek’ als onderdeel van de jaarlijks terugkerende campagne Zomerlezen. Dit jaar is deze week van 7 t/m 13 juni 2021.

Als liefhebber van thrillers, detectives en wat al niet meer ben ik er helemaal klaar voor. Een aantal weken geleden kwam ik op het idee om juni (waarvan ik dus dacht dat het de maand van het spannende boek was) alleen maar spannende boeken te lezen. Ik begrijp eigenlijk niet waarom ze dit gewijzigd hebben naar slechts een week. Dan kun je maar hooguit 1 of 2 (of als je een die-hard lezer bent misschien nog wel meer) thrillers, misdaadromans of detectives lezen. Nah, wat maakt het uit, het is tijd om mijn spannende boekenlijst te onthullen!

Deze boeken ga ik lezen

Iedere maand vallen er wel 2 tot 3 thrillers bij me op de digitale mat via mijn Bookchoice abonnement. De spannende boeken hebben zich in de laatste periode opgestapeld. Tijd om een inhaalslag te maken. Ik zeg het er maar gelijk bij, het is een ambitieuze lijst. We gaan zien hoe ver ik kom!

  • Helsinki – Nathalie Pagie
  • Goede buren – Mattias Edvardsson
  • Dodelijk dichtbij – Jonas Moström
  • De vrouw met het dodenmasker – Mads Perder Nordbo
  • Zeven leugens – Elizabeth Kay
  • Meisje A – Abigail Dean
  • De therapeut – B.A. Paris
  • Tussen de duivel en de zee (Doggerland 3) – Maria Adolfsson
  • Winterland – Kim Faber / Janni Pedersen
  • Zonder gezicht – Robert Bryndza

Extra tips voor spannende boeken

Hier zijn nog een aantal persoonlijke tips als het gaat om goede Scandi-thrillers, detectives of misdaadromans.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.