Boeken

Dit najaar las ik een flinke portie feelgood & thrillers

Boek op schoot en zittend op een stapel thrillers en andere boeken, leeslijst

In oktober had ik maar 1,5 boek gelezen. Ik vond het niet de moeite waard om daar een apart boekenblog voor te maken. Daarom vind je in dit artikel een overzicht met korte reviews en links naar de boeken die ik deze maand en in oktober heb gelezen. Bij elkaar een flinke portie feelgood en thrillers!

Ik wil eerst nog even vertellen dat mijn e-reader in oktober kapot is gegaan. Ik ben nu zoekende: of een nieuwe of repareren. Het ontbrak me in de afgelopen weken aan tijd om me daar eens mee bezig te houden. Wel jammer omdat bij de laatste Bookchoices een aantal thrillers en andere boeken zaten die ik graag wil lezen. Ach nou ja, er zijn ergere dingen! En gelukkig is er dan nog altijd de bibliotheek. Dus lees ik nu ‘ouderwets’ op papier en dat is ook wel weer fijn.

Deze thrillers en andere boeken lagen er op mijn leesstapel

De Kooi – Marcel van de Ven

Dit boek is een beetje een vreemde eend in de bijt als het gaat om het type boeken dat ik lees. De Kooi is autobiografisch en geeft je een inkijkje in het leven van een undercoveragent. Het zat al een tijd geleden bij een Bookchoice-selectie en ik was op een of andere manier nieuwsgierig. Ik heb het gelezen maar heb er gemengde gevoelens aan over gehouden. Dan weer interessant en dan weer oppervlakkig. Verder vond ik dat Van de Ven zich graag op de borst mag kloppen en dat stoorde me soms een beetje. Dan had ik het gevoel van ja nu weet ik het wel.

De kleine theetuin in de duinen (deel 1) – Anne West

De nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen.

Dit is het eerste deel van een trilogie. Het is een leuke feelgoodroman over keuzes maken, familie en werk en Texel! Ik heb het met plezier gelezen, het leest lekker weg en kijk uit naar deel 2. Trouwens, het boek deed me qua sfeer denken aan de Café, zon & zee-serie van Jenny Colgan. Over die serie gesproken….

Het eilandhotel – Jenny Colgan

Het eilandhotel is het nieuwste deel in de serie Café, zon & zee. Leuk om weer naar het kleine eiland Mure af te lezen en te lezen over hoe het met de bewoners daar gaat. De setting van deze verhalen trekt me zo aan. Heerlijk afgelegen, in alle eenvoud en rust. Maar rustig verlopen de levens van de hoofdpersonen allerminst!

Flora McKenzie probeert samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten. Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen… Lukt het ze om alles klaar te krijgen voor de grote opening?

De kustmoorden James Patterson & J.D. Barker

Al sinds hun traumatische kindertijd vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren? Terwijl hij wordt afgevoerd naar het politiebureau, zet Megan alles op alles om haar broer vrij te krijgen. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen.

Jee wat een bizar verhaal! Het zit vol spanning, actie en plotwendingen dat ik op het laatst nog op eens op het verkeerde been werd gezet. Ik had dit boek al een tijdje op mijn boekenlijst staan. En nu eindelijk eens aan toe gekomen. Dit boek is de start van een samenwerking tussen thrillerlegende James Patterson en bestsellerauteur J.D. Barker.

close up van de boeken het eilandhotel van Jenny Colgan en De kustmoorden van James Patterson en J.D. Barker

Fifty Fifty – Steve Cavanagh

In Fifty Fifty is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen over wie van de zussen Alexandra en Sofia Avellino van hun vader heeft vermoord. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar.

Vorig jaar las ik 13, de thriller waarmee Steve Cavanagh doorbrak bij het grote publiek. Fifty Fifty is het vervolg erop. Opnieuw een heel goede rechtbankthriller en intussen heb ik een zwak voor de hoofdpersoon, advocaat Eddie Flynn. Ik mag hopen dat Cavanagh nog een heel aantal thrillers gaat publiceren. Een aanrader!

Een nobel streven (Bridgerton 4) – Julia Quinn

Afgelopen weekend heb ik me vermaakt met het 4e verhaal uit de Bridgerton-serie, een romantisch kostuumdrama op papier. In dit deel draait het om Penelope Featherington die al jaren verliefd is op Colin Bridgerton, de broer van haar beste vriendin. Maar de kans dat hij haar ziet staan is klein.

Ikigai – Héctor Garcia & Francesc Miralles

Dit najaar las ik ook dit boek op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mindful leven. Ook een boek dat al meer dan een half jaar op mijn leeslijst stond. Ikigai is inspirerend, leest gemakkelijk en geeft praktische tips. Een goed boek waar je tijdens het lezen ZEN van wordt!

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. De auteurs interviewden honderden inwoners van Okinawa om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch en gezond leven.

Abonneer je en mis voortaan geen enkel blog meer!

Vind je deze en mijn andere (boeken)blogs leuk? Door je te abonneren op mijn blog, ben je voortaan als eerste op de hoogte van mijn nieuwe posts. Laat daarvoor je e-mail achter via de abonneerservice, deze vind je rechts in het menu of onderaan mijn website onder het kopje ‘VOLG JANNEKES WERELD VIA E-MAIL’.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.