Boeken

Een minibieb voor Gravenburg

minibieb gravenburg groningen 1000e

Ken je dat? Dat je een tijd met een idee in je hoofd loopt, je iemand met hetzelfde idee tegenkomt, samen aan de slag gaat….En nu is daar minibieb Gravenburg in Groningen!

Een idee in mijn hoofd

Al heel lang liep ik met het idee van het maken van een minibieb rond. Maar ik niet alleen, ook mijn overbuurman Rein. Tijdens een van onze buurpraatjes kwamen we daar achter. Samen hebben we dit jaar de handen ineen geslagen: er zou een minibieb voor onze woonwijk Gravenburg komen.

In de afgelopen maanden hebben we druk geklust aan het kastje, dat we voor een prikkie bij een kringloopzaak in de buurt vonden. Schilderen, zagen, boren en natuurlijk de nodige werkbesprekingen! Een ontzettend leuke tijd….en nu?

Nu is onze kleine bieb een week oud en kende een bliksemstart. Beter hadden we ons niet kunnen wensen. Er wordt flink op Facebook over de minibieb gesproken, 75 vind-ik-leuks voor de Facebookpagina én nog belangrijker: er zijn al veel boeken geleend en/of geruild! En dan zijn we ook nog de 1000e geregistreerde minibieb. Hoe gaaf is dat!

Het ontstaan van de minibieb

Minibieb is in april 2013 opgericht door Mirjam. Zij zag op internet een artikel over een man in Amerika die in zijn tuin een kastje had staan met daarin boeken. De hele buurt mocht deze boeken lenen. Mirjam vond dit zo’n leuk idee dat ze besloot om ook zo’n kastje aan haar huis te hangen. Al snel groeide het plan groter en kwam er een website bij met als doel zulke openbare boekenkastjes in heel Nederland in kaart te brengen en het starten ervan te stimuleren. Dit gebeurt vanuit de gedachte dat het zonde is om boeken in de kast te laten verstoffen en dat het delen van boeken iets ontzettend moois is. Lezen is een groot goed en door boeken te ruilen en delen met de hele buurt ontstaat er een positieve ontwikkeling zowel voor de buurt als voor het lezen.

(bron: minibieb.nl)

Nieuwsgierig naar Minibieb Gravenburg?

Volg ons en vind ons leuk op Facebook. Of nog beter: kom langs om eens een kijkje te nemen.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.