Boeken

10 bijzondere boekwinkels + extra tip

bookstore boekwinkels, copyright wall devil.com

Boekenwurm of niet, deze 10 bijzondere boekwinkels móét je bezocht hebben.

De één maakt indruk met zijn assortiment (100% Engelstalig!), de ander valt op door zijn waanzinnige locatie (in een Gotische kerk!). Vanmorgen las ik dit lijstje op #nsfavourites, een blog met tips voor een dagje uit naar jouw favoriete stad. Het leuke vond ik om te ontdekken dat ik een flink aantal van deze boekwinkels al eens heb bezocht. En ik geef een tip voor een leuke boekwinkel in mijn eigen stad Groningen!

10 bijzondere boekwinkels in Nederland 

#1 Kleine Kapitein in Rotterdam | Botersloot 173, Rotterdam, kleinekapitein.nl

#2 H. de Vries Boeken in Haarlem | Gedempte Oude Gracht 27, Haarlem, devriesboeken.nl

#3 The Hague Bookstore in Den Haag | Noordeinde 39 A, Den Haag
Mijn ervaring: ik ben hier meerdere keren geweest. Heel fijn vind ik hier het grote Engels/Amerikaanse tijdschriftenaanbod, zeker op gebied van wonen, tuinieren maar ook yoga en mindfulness

#4 The American Book Center in Amsterdam | Spui 12, Amsterdam, abc.nl
Mijn ervaring: als ik in Amsterdam ben, loop ik regelmatig bij deze Engelse boekwinkel binnen. Heel compleet – veel ook op gebied van fotografie, kunst, muziek maar ook de ‘reguliere’ boeken. Ook hier vind je veel tijdschriften, en zeker ook een aantal bijzondere. Iets verderop vind je boekhandel Waterstones: ook volledig Engelstalig en de moeite waard.

#5 NAi Boekverkopers in Rotterdam | Museumpark 25, Rotterdam, naibooksellers.nl

#6 Boekhandel den Boer in Baarn | Laanstraat 67-69, Baarn, libris.nl/denboer

#7 Waanders in de Zwolse Broeren | Achter de Broeren 1-3, Zwolle, waandersindebroeren.nl
Mijn ervaring: deze boekhandel is zo leuk! Vanaf het café gedeelte (fijne kaart) kun je de boekwinkel overzien!

waanders-zwolle -boekwinkels

#8 De Drvkkery in Middelburg | Markt 51, Middelburg, de-drvkkery.nl

#9 Taschen in Amsterdam | P.C. Hooftstraat 44, Amsterdam, taschen.com
Mijn ervaring: een wandeling door de P.C. Hooftstraat is altijd leuk en helemaal door Taschen. Als je liefhebber bent van koffietafelboeken, dan is dit je adres. Hier vind je prachtige exemplaren over kunst, architectuur, fotografie, mode en lifestyle.

#10 Boekhandel Dominicanen in Maastricht | Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht, libris.nl/dominicanen
Mijn ervaring: het is al een paar jaar geleden dat ik bij Dominicanen was, maar de setting is geweldig. Net als Waanders (tip 7) in een kerk. The Guardian noemt het terecht ‘a bookshop made in heaven’.

Extra tip!

In Groningen heeft Boekhandel Van der Velde twee leuke vestigingen. Mijn favoriet is de winkel aan het A-Kerkhof. Gezellig, leuke koffiecorner en mooie uitstalling van de collectie. Tussen beide boekwinkels in zijn er ook nog andere adresjes om koffie te drinken!


Bronvermelding foto Waanders: dearchitect.nl

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.