Reisinspiratie Reizen

Overnachten in het kleinste hotel ter wereld

kleinste hotel ter wereld de kromme raake

Ben jij op zoek naar een bijzondere overnachtingsplek? Ga eens een nachtje logeren in het kleinste hotel ter wereld! Erg ver hoef je er niet voor te reizen want je vindt het hotel in Nederland!

In het voormalige kruidenierswinkeltje van Eenrum (provincie Groningen) is sinds 1989 Grand Hotel ‘De Kromme Raake’ gevestigd. Heel grand ook, met welgeteld één kamer!

Kamer 1

In de ‘foyer’ van het hotel hangt achter de balie een roodgeschilderde kast met veertig hokjes. Negenendertig ervan zijn leeg, in het laatste hangt een sleutel van kamer 1.

kleinste hotel ter wereld kromme raake eenrum

Rechts van de receptie is de comfortabele zitkamer met art deco-meubels, een kacheltje en een minibar. Een dubbele deur komt uit op het belangrijkste van de suite: de kingsize bedstede. In deze romantische alkoof, met ingebouwde televisie, zijn de muren liefdesrood geschilderd. Er hangen twee lange nachthemden met bijpassende slaapmutsen voor je klaar!

Achter de bedstede ligt de badkamer met marmeren wastafels en een riant twee-persoons bad. Na een weldadige nacht krijg je een heerlijk groot ‘Grunnings’ ontbijt geserveerd in het pittoreske ontbijtkeukentje.

Dat klinkt toch heerlijk cosy en leuk voor een weekendje weg in Noord-Groningen!

Waar vind je het kleinste hotel ter wereld?

Grand Hotel ‘De Kromme Raake’
p/a Molenstraat 5
9967 SL Eenrum
Telefoon 0595 – 491600

Nog een klein weetje

Nog een laatste leuk weetje: Bij de opening van het kleinste hotel ter wereld werd geschonken uit de grootste fles Beaujolais ter wereld. Dat leverde het hotel direct twee vermeldingen op in het Guinness Book of Records!

Op ontdekking in Eenrum!

In Eenrum en omgeving valt best veel te ontdekken. Je vindt er drie cafés, een kaarsenmakerij en Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant! Kwekerij De kleine plantage is ook leuk om te bezoeken. En overnachten doe je dus in ‘De Kromme Raake’, het hotel dat Eenrum op de wereldkaart heeft gezet.

Nationaal Park Lauwersoog (en de bootverbinding naar Schiermonnikoog) zijn op een uurtje rijden van Eenrum te bereiken.

Bronvermelding foto’s: hoteldemarne.nl

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.