Weekend favorieten

Weekend favorieten: de tuin in, mail jezelf & dansmuziek

Bloeiende witte helleborus in mijn tuin

Ik hoor de vogeltjes fluiten in mijn tuin. Ik geef ze geen ongelijk. Als ik daar nu was, zou ik ook zachtjes neuriën.

Heb je er ook zo’n zin in? In het voorjaar.

Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan in mijn tuin. In het najaar heb ik samen met zus en zwager al het nodige gedaan. Een appelboom gepoot, planten uit mijn vorige tuin een plek gegeven. De border vergroot, gesnoeid en heel veel voorjaarsbollen gepoot. Ik zie overal al neusjes verschijnen en ben zo benieuwd hoe het eruit ziet als alle tulpen in bloei staan. Dat duurt nog wel even: april of mei.

Hoewel ik geen winterse taferelen meer verwacht, wacht ik nog even met het terugknippen van de grassen en de hortensia’s. Afgelopen woensdag – op mijn vrije dag – heb ik al een paar kleine klusjes gedaan. Mijn tuinpad deels mosvrij gemaakt, takken van het gras gehaald en het eerste onkruid gewied. En ik geniet elke dag van mijn helleborus die nu zo mooi bloeit (zie foto!).

Tuinieren, ik word er altijd zo gelukkig en blij van. Wat het maakt dat ik die gevoelens ervan krijg? Van het buiten zijn, met mijn handen in de aarde, te kijken naar hoe planten groeien en bloeien. Je kunt in de komende tijd dan ook de nodige tuinpraatjes verwachten. Ik vind het leuk om mijn belevenissen in mijn tuin met je te delen. Om je zo mee te laten genieten, maar voor het zover is, hier zijn eerst de weekend favorieten.

Hier zijn de weekend favorieten

Wijs egoïsme is gezond.

Voor sommige klusjes is het nog te vroeg, maar dit kun je nu wel al doen in de tuin.

Een ander klusje die je nu ook al kunt doen is deze.

Schrijf een e-mail aan jezelf in de toekomst, die je bijvoorbeeld over 6 maanden automatisch krijgt.

Dit doe ik weer elke ochtend, en jij?

Uittip Groningen: Superhelden en schurken (ik ga dit weekend met vriendin I.).

3 x lekkere recepten voor noedels.

Op Netflix kijk ik op nu deze fascinerende serie (ook over een schurk trouwens).

Muziek voor slow dansen of deze muziek voor als je iets sneller zou willen gaan.

Ik hoop dat je met plezier de weekend favorieten hebt doorgenomen. Als je denkt dat een vriend(in) het ook kan inspireren, deel het dan via de sociale share buttons onder aan het artikel. Ik wens je een blij en ontspannen weekend!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.