Boeken

In de afgelopen tijd las ik de thriller Augustus

tuinstoel met op de leuning het boek Augustus van J.D. Barker naast een kop thee

Ook dit jaar ga ik gewoon door met het bespreken van de boeken die ik lees. Het leesritme dat ik had was de afgelopen maanden ver te zoeken en dat komt door het boek Augustus.

Normaal gesproken lees ik een aantal boeken per maand en ben je mogelijk gewend aan mijn tweemaandelijkse boekenlijstjes. Alleen in de afgelopen anderhalve maand hield me een boek in de greep: Augustus van J.D. Barker. Deze thriller verscheen in juli 2022. Dit wordt gezegd over de boeken van J.D. Barker:

  • ‘Barker ontpopt zich als een ware grootmeester van het genre.’ Vrij Nederland
  • ‘Een garantie voor nachtmerries.’ Veronica Magazine
  • ‘Aanbevolen voor iedereen die geen hartklachten heeft.’ *** VN Detective & Thrillergids

Over Augustus

Als de achtjarige wees Jack bij het bezoeken van het graf van zijn ouders een meisje ontmoet, Stella, is hij direct weg van haar. Maar hun ontmoeting wordt plotseling beëindigd door een mysterieuze vrouw, die Stella dwingt in een witte SUV te stappen. Wekenlang blijft Jack naar de begraafplaats gaan, hopend een glimp van Stella op te vangen. Altijd tevergeefs. Tot hij exact een jaar later weer het graf van zijn ouders bezoekt en de witte SUV opnieuw opduikt.

Detective Faustino Brier wordt gekweld door een reeks onopgeloste moorden. Al enkele jaren wordt er op 8 augustus een lijk gevonden: het lichaam volledig verbrand, maar de kleding intact. En geen enkel spoor van de dader. Briers enige aanknopingspunt is Jack Thatch – de arme weesjongen die vier jaar geleden zijn ouders verloor door een aanrijding met een witte suv. Zijn vingerafdrukken stonden op de ID-kaart van het meest recente slachtoffer. Maar die jongen is nog een kind en kan onmogelijk iets met deze moordzaak te maken hebben. Toch?

Dit vond ik van het boek

Dit is een fascinerende thriller. Het is opgebouwd uit een aantal delen die zich over verschillende jaren afspeelt, en telkens rond 8 augustus. Het vertelt op een mooie manier het verhaal van Jack. En dan is er nog al het andere.

Observatieteams. Mensen in witte jassen.
De man in de GTO. Witte SUV’s.
Wat is nu toch met Stella? Lukt het detective-inspecteur Broer nu wel of het niet het juiste spoor te vinden?
En wie is D.?

Deze vragen en meer speelden steeds door mijn hoofd tijdens het lezen. Het verhaal gaf me telkens kleine brokjes informatie. Maar pas op het eind lukte het om al die puzzelstukjes bij elkaar te leggen en door te krijgen hoe het zit. Ik houd van dit soort thrillers. Een verhaal dat je bezig houdt, zelfs op momenten als je het niet leest.

Augustus is een enorme aanrader. Enorm is wel op zijn plaats: het boek telt 672 bladzijden!
Niet zo gek dus dat ik nauwelijks tijd had om iets anders er naast te lezen.

Nu wordt het tijd voor andere boeken. Zo liggen onder andere De F1-maatschappij van Leon Schaepkens en een thriller van Helen Fields op mijn stapel. En ook lees ik weer een boek in het Italiaans: È una vita che ti aspetto van Fabio Volo.

Abonneer je en mis voortaan geen enkel (boeken)blog meer!

Wat vond je van dit boekenblog? Door je te abonneren op mijn blog, ben je voortaan als eerste op de hoogte van mijn nieuwe posts. Dus ook die over boeken! Laat daarvoor je e-mail achter via de abonneerservice, deze vind je rechts in het menu of onderaan mijn website onder het kopje ‘VOLG JANNEKES WERELD VIA E-MAIL’.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.