Weekend favorieten

Weekend favorieten: winterdip-yoga, 6 minuten & cabins

Interieur Italiaanse koffiebar in Rome

De tijd gaat snel. Ik merk dat ik de laatste tijd niet zo consequent ben in het publiceren van de tweewekelijkse Weekend favorieten. Hopelijk vergeven jullie me dat!

De laatste tijd ben ik vooral bezig met leuke dingen te doen. Daar geniet ik volop van en maar het zorgt er ook voor dat het schrijven voor mijn blog een beetje op de achtergrond raakt. Niet erg maar schrijven is voor mij wel belangrijk. Afgelopen week was ik niet zo fit en merkte ik dat ik in de afgelopen tijd iets te weinig tijd voor mezelf had.

Ik kwam mezelf deze week dus weer tegen. Ik blijf het nog even lastig vinden om een goede balans te vinden. Anderhalve week geleden dacht ik: “Fijn, na de eerste week van februari wordt mijn agenda leger.” Vervolgens kreeg ik vragen om af te spreken en ik riep blij: “Ja, leuk kom langs!” Of: “Ja, laten we gaan!” Maar op het moment dat ik ja zei, wist ik dat ik beter NEE had kunnen zeggen.

En vervolgens heb ik een aantal ja’s weer omgezet in nee’s. Over een tijdje worden die nee’s vanzelf weer ja’s. Het zorgde voor een nagenoeg lege agenda deze week en ik vond het heerlijk. Op mijn vrije woensdag liep ik grotendeels in pyjama, en bingede ik Emily in Paris.

Waarom ik dit schrijf? Ik denk dat het voor veel mensen herkenbaar is. Al ken je jezelf intussen door en door, die valkuilen waar je soms weer in struikelt zullen er altijd zijn en blijven. Zoals vriendin S. heel wijs laatst opmerkte: “Leuke dingen kosten ook energie.” Mijn buik zegt veel eerder ‘stop’ maar soms wil mijn hoofd er nog niet aan. Dat ik me er bewust van ben maakt dat ik dit soort struikelingen niet erg vind. Ik lach er even vriendelijk om en doe dan vervolgens dat wat nodig is. Intussen voelt alles weer beter en ben ik meer in de rust.

Hier zijn de Weekend favorieten

25+ manieren om te ontspannen zonder beeldscherm.

5 yogahoudingen die je uit je winterdip helpen.

Nieuw ontdekt: webshop voor wandelboeken én boeken over boeken

Lekker en snel voor vandaag of een andere dag.

Als Valentijnsdag ervoor zorgt dat je rom-coms wilt kijken, hier is een lijst.

6 minuten per dag schrijven, ik ga het nu echt doen.

Wil je meer lucht, meer vrijheid? In deze special lees je alles wat je nodig hebt voor een lichter leven.

Dit is waarom ik houd van leven met minder.

Voor het hebben van langzame ochtenden in het weekend past deze liedjeslijst.

Vaatwassertje blinkie schoon, zo doe je het.

Ik ga zo de deur uit voor lunch met W. Wat ga jij doen? Wat het ook is ik wens je een fijne tijd dit weekend. Als je denkt dat een vriend(in) het ook kan waarderen of inspireren, deel het gerust via de sociale share buttons onder aan het artikel. Tot de volgende!

Comments (2)

  • Ik vind deze lijstjes altijd erg leuk. Vorig jaar schreef ik ze zelf ook, maar ben er nu weer even mee gestopt. Herken dus erg wat je schrijft! Leuk trouwens, dat je één van m’n artikelen hebt gedeeld, wordt erg gewaardeerd!

    Fijn weekend!

    Beantwoorden
    • Hoi Anja, dank je wel voor je reactie. Leuk dat je me volgt. Ik bezoek regelmatig jouw site en heb al eens vaker een artikel van je gedeeld in mijn Weekend favorieten of andere artikelen over minimalisme!

      Beantwoorden

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.