Eten

Snel uit de oven: gnocchi met tomaat & mozzarella

cover kookboek Bill's Italian Basics, foto geplaatst bij blog recept ovenschotel van gnocchi met tomaat en mozzarella

Vandaag deel ik een supersnel recept. Gnocchi met tomaat en mozzarella uit de oven dat ik eerder al eens maakte. Snel klaar, gezond en heerlijk, wat wil je nog meer!

Afgelopen zomer tikte ik op een boekenmarkt ‘Bills Italian Basics’, 100 recepten voor iedere dag. Daar kan ik dus een tijdje mee vooruit! Het is van Bill Granger, de Australische kok en schrijver. Ik vind zijn boeken leuk en ik heb ook al wel eens een recept gedeeld uit zijn boek Easy. Het kwam er als maar niet van om eens een keer een gerecht uit dit Italian Basics boek te maken, tot woensdag.

Ik koos voor een van de recepten waar bij het doorbladeren van het boek mijn oog al eens op viel: ovenschotel van gnocchi met tomaat en mozzarella. Dit gaat echt iedereen lekker vinden en het is een geweldige manier om kant-en-klare gnocchi te serveren. Klaar binnen 30 minuten, ideaal dus voor een doordeweekse dag maar het is ook perfect weekend eten. Ik vind het echt comfort food!

Dit heb je nodig

 • 500 gram gnocchi
 • 5 basilicumblaadjes, gescheurd (ik houd van de geur en smaak van basilicum en doe dus altijd meer!)
 • 2 bollen (buffel)mozzarella van 125 gram, in stukken gescheurd
 • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
 • 1 eetlepel olijfolie

voor de tomatensaus

 • 1 blik van 400 gram tomatenblokjes
 • 1 teen knoflook, fijn gehakt
 • 1 eetlepel olijfolie
 • zeezout

Zo maak je gnocchi met tomaat & mozzarella uit de oven

Verwarm de oven tot 200ºC. Verwarm voor de tomatensaus de tomatenblokjes in een pan en laat ze 2 minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur en roer de knoflook en olijfolie erdoor. Breng op smaak met zeezout en zet het apart.

Kook de gnocchi in een pan met ruimkokend water met zout zo’n 2 minuten tot ze komen bovendrijven. Giet ze af en over de tomatensaus en de basilicum erdoor. Doe de gnocchi vervolgens in een ovenschaal en verdeel de mozzarella en parmezaan erop. Sprenkel er wat olijfolie over en zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en de saus borrelt.

Mijn aantekeningen bij dit recept

Als eerste. Deze ovenschotel van gnocchi met tomaat en mozzarella is heerlijk dus ga het zeker maken. Maar daarbij wil ik nog even dit aan je meegeven:

 • Het recept zegt eerst de tomatensaus te maken en dan de gnocchi te koken. Ik deed beiden tegelijkertijd. Alle ingrediënten voor de saus deed ik in 1 x in de pan en dat pakte net zo goed uit. Gaat dus even wat sneller.

 • Het recept is voor 4 personen. Maar mijn tafelgenoot en ik vonden dat het eerder voor 2 personen is. Misschien omdat ik 400 gram gnocchi had gebruikt. Wij aten samen in elk geval de schaal leeg. Misschien omdat we gewoon trek hadden én omdat het zo lekker was?! Hoe dan ook, zelf zou ik de portie verdubbelen voor als ik vier eters aan tafel zou krijgen.

 • Je kunt kiezen voor de houdbare gnocchi zoals deze. Zelf neem ik altijd voor de verse gnocchi (pak van 400 gram). Deze verse gnocchi kun je ook heel goed invriezen trouwens. En omdat het vaak een duopak is, kun je dus ook gemakkelijk een eenpersoons portie maken.

gnocchi: recept tip gnocchi met tomaat en mozzarella

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.