Weekend favorieten

Weekend favorieten: dag oud jaar en hallo 2023

sterretjes in hand

Hoe gaat het met jou op deze laatste dag van dit jaar?

Kijk jij net als ik vandaag terug op hoe 2022 was? Op de goede en minder goede dingen? Over wat je graag in het nieuwe jaar anders of beter wilt doen? Of vooral zou willen laten?

2022 was voor mij een stormachtig jaar maar de wind gaat steeds meer liggen en de zon gloort steeds wat vaker. Wat ik leerde is dat liefde en warmte altijd om me heen zijn en me nooit hebben verlaten. En ook dat emoties als pijn, verdriet en boos zijn heel goed samen kunnen gaan met liefde, vreugde en klein geluk ervaren.

Ook leerde ik (opnieuw) dat de wegen van het leven ondoorgrondelijk zijn. Niet alles valt te begrijpen en dat ook niet hoeft. Ik ben nu op een punt aangekomen dat ik dat niet meer zo nodig hoef. Deze week las ik in een boek: “Sluit vrede met de dans van het leven“.

Dat het leven dan weer hindernissen meebrengt en dan weer licht en ontspannen voelt. Dingen komen bij elkaar en vallen dan weer uit elkaar. En dat genezing ontstaat als je wat er gebeurt is de ruimte geeft: ruimte voor verdriet, ruimte voor verlichting, ruimte voor ellende en ruimte voor vreugde. Die woorden raakten me en ik besefte me dat mijn genezingsproces verloopt zoals daar op papier stond geschreven. En dat ik misschien al wel verder ben dan ik me soms zelf toesta of realiseer.

Het nieuwe jaar ga ik in met een hart dat open staat voor alles wat het ontmoet. Wat wens jij je voor 2023?

Hier zijn de Weekend favorieten

Oud & Nieuw niet jouw ding? Hier zijn 8 manieren om er toch iets leuks van te maken.

Dit kun je doen als voorbereiding op het nieuwe jaar.

Een nieuw jaar betekent voor mij een nieuwe capsule wardrobe (komende week deel ik deze met je).

Deze activiteit staat al in mijn agenda, straks ook in de jouwe?

Ik sta volledig achter deze campagne.

Muziek om 2023 in te luiden.

Eerder deze week postte ik mijn laatste boekenlijstje van 2022 (volgend jaar ga ik gewoon verder)

Neem de tijd om dit te lezen.

Deze film is een aanrader, ga het zien (en dit item vertelt je waarom de film je tot denken aanzet).

Lichter leven? Mogelijk vind je in dit artikel inspiratie over hoe je dat kunt aanpakken.

Over vriendschap (en daar horen deze mooie liedjes bij).

Mijn eerste reisbestemming van 2023.

Bedankt dat ik afgelopen jaar voor je mocht schrijven. Ik wens je een mooie jaarwisseling en natuurlijk een gelukkig en liefdevol 2023.

Comments (2)

  • Toevallig ook mijn eerste reisbestemming. Nu ja, eerder daguitstap. Vanuit Antwerpen is het niet zo ver 🙂

    Beantwoorden
    • Een daguitstap kan ook heel prettig zijn. En Antwerpen is ook een mooie stad, al weer te lang geleden dat ik daar was. Wie weet wordt het ook een van mijn bestemmingen dit jaar.

      Beantwoorden

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.