Boeken

Deze boeken las ik in februari

boeken van februari

Hier zijn de boeken van februari, opnieuw een leuke mix van fictie en non-fictie. Naast een korte review vind je ook direct een link naar ieder boek, klik daarvoor op de titel van het betreffende boek.

Tussen twee werelden

Dit is het derde boek dat ik heb gelezen van de Italiaanse schrijver Franco Faggiani. Dit verhaal gaat over de vijftigjarige Leo die worstelt met het verdriet om de dood van zijn vrouw Chiara. Dan komt Martino in zijn leven: een eenkennige, autistische jongen. In leeftijd en afkomst verschillen ze, maar hun zwijgzame en mysterieuze karakter is hetzelfde. Leo neemt de zorg voor Martino op zich. Om te ontsnappen aan hun problemen verhuizen ze van Turijn naar een afgelegen huis in de Piemontse Alpen. Daar leven ze in hun eigen tempo, ver weg van de stad. En juist in de eenzaamheid van de bergen ontwikkelen ze hun eigen, eenvoudige en oprechte leven.
Faggiani kan zo mooi schrijven; ik zat zo in het verhaal dat het soms voelde alsof ik ook daar in die bergen was.

Kukuru

Dit essay schreef Giel Beelen voor de Maand van de Spiritualiteit. Over dit beschouwend boekje en de podcasts die Giel uitbrengt onder dezelfde naam, schreef ik dit artikel.

Koud vuur

Voormalige inspecteur Tom Stilton is in Thailand waar hij zich probeert te verzoeken met een verschrikkelijke misdaad die hij onlangs heeft begaan. Hij wordt gevraagd op zoek te gaan naar een onbekende man en belandt daardoor in de zogeheten Gouden Driehoek. In Stockholm heeft Olivia Rönning heel andere problemen. Een gezin is in hun auto gedood, en deze gruweldaad bracht een schok teweeg in heel Zweden. Een dader wordt gearresteerd en veroordeeld en de zaak wordt gesloten. Maar door een schokkend telefoontje wordt de zaak heropend en Olivia moet bewijzen dat er grote fouten zijn gemaakt.
Net als de vorige delen is ook dit 5e deel uit de Rönning en Stilton-reeks een lekkere pageturner.

Het nieuwsdieet van Rolf Dobelli

Een boek dat gaat over hoe je het beste om kunt gaan met een overload aan informatie. Voor Rolf Dobelli is dat simpel: “Stop met nieuws lezen.” Hij is zelf al jaren geleden gestopt met het nieuws te volgen. Het is niet gemakkelijk maar je wordt er volgens hem niet alleen gelukkiger van. Ook kun je helderder denken, betere beslissingen nemen én je houdt meer tijd over voor belangrijke zaken. Ik vond het erg verhelderend en boeiend. Ook omdat ik zelf al een hele tijd nieuws aan het consuminderen ben. Als je simpeler wilt gaan leven, dan is dit boek waardevol om te lezen.

Opnieuw gelezen: Ongetemd leven – Glennon Doyle
En ik lees ook weer in mijn Italiaanse boek una gran voglio di vivere.

Mijn boekenstapel

Fictie

Non-fictie

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.