Leefstijl Mindful leven

Een week vriendelijk zijn: doe je mee?

vriendelijk zijn bosje bloemen geven

Vriendelijk zijn en blijven in deze moeilijke tijden kan steeds meer een uitdaging zijn. Hoe langer de lockdown duurt, hoe belangrijker het voor mijn gevoel wordt. Daarom ga ik 7 dagen elke dag iets vriendelijks doen. Doe je mee?

7 dagen vriendelijk zijn voor een ander

Vriendelijk zijn, is voor mij iets vanzelfsprekends. Het is me met de paplepel ingegeven. Maar soms is het ook goed om eens stil te staan bij wat voor jou zo normaal is. Juist nu is een daad van vriendelijkheid zo belangrijk. Vooral nu de lockdown voortduurt, en daardoor alles nu wat zwaarder begint te voelen. Ik merk dat ook bij mezelf.

Daarom heb ik besloten tot 7 dagen vriendelijk zijn. Ik kwam op het idee via een artikel het Engels magazine Planet Mindful. Daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven. Door aardig te zijn kun je het verschil maken voor zowel je eigen welzijn en voor die van een ander. Maak lichtpuntjes die hoop geven en brengen. En dat is helemaal niet ingewikkeld, het zijn juist de kleine dingen die het ‘em doen.

Om je op weg te helpen

Je kunt van alles bedenken om te doen:

  • een compliment geven
  • bellen met iemand die je al heel lang niet gezien of gesproken hebt
  • zwerfafval oprapen
  • een maaltijd voor iemand koken
  • boodschappen doneren aan de Voedselbank
  • een klusje voor iemand doen
  • een petitie tekenen om een goed doel te steunen
  • en ga zo maar door.

Ik heb een printable voor je gemaakt die je kunt gebruiken als inspiratie, leidraad, noem maar op. Je kunt daarbij ook noteren wat je je gedaan hebt en voor wie. Of hoe iemand gereageerd heeft op je gebaar. Leuk om later terug te lezen. Hier vind je het:

Ik begin over precies 10 dagen, op maandag 22 maart 2021.

Doe je met me mee? Ik zou dat erg leuk vinden, zo kunnen we samen het verschil maken. Laat het me weten in de reacties hieronder. Als je al ideeën hebt over wat jij denkt te gaan doen, laat dat ook weten. Zo brengen we elkaar op goede ideeën! En natuurlijk vertel ik je een week later over hoe het is gegaan.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.