Leefstijl Mindful leven

KUKURU: een zoektocht naar optimaal leven

kukuru review essay en podcast

KUKURU is een platform waarop Giel Beelen zijn ontdekkingstocht naar een optimaal leven deelt. Dat doet hij via podcasts met inspirerende sprekers en hij publiceerde zijn 10 grootste lessen in een essay. Ik las erover in de krant en raakte nieuwsgierig. In de afgelopen tijd heb ik KUKURU gelezen én beluisterd. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vind.

Dit is KUKURU

KUKURU staat voor kort, groots en je innerguru: je drijfveer. Het is een door Giel Beelen verzonnen woord. Voor als je nog twijfelt: ja, het is Giel de radio-dj. In een periode waarin het niet zo lekker ging, ontdekte hij dat je niet alleen je lichaam maar ook je geest kunt trainen. Hij begon zelfhulpboeken te lezen en startte Kukuru, een podcastserie.

De podcast

KUKURU is een podcastserie over spiritualiteit en zelfontwikkeling. Intussen is het de best beluisterde podcast op dit gebied in Nederland. Giel houdt gesprekken met steeds een andere expert op het gebied van voeding, beweging, ademhaling, muziek, slaap en nog veel meer andere lifestyle zaken. Deze deskundigen delen hun kennis en ervaring.

Toen ik de podcastshow opzocht om een aflevering te luisteren, was ik overdonderd door het grote aantal gesprekken dat Giel heeft gehouden. En met heel aansprekende mensen. Intussen ben ik geabonneerd en ik zag met het verschijnen van de laatste podcast, dat er nu al zo’n 62 gesprekken online staan!

Ik heb nu een eerste selectie gemaakt op basis van onderwerpen en sprekers die me aanspreken. Een aantal sprekers ken ik maar ook een heel groot aantal niet. Dat maakt deze podcastserie voor mij interessant. Intussen heb ik de gesprekken met Wim Hof, Jelle Hermus, Robert Bridgeman en Kelly Weekers beluisterd.

In elk gesprek stelt Giel mooie vragen en delen de experts heel veel vanuit hun eigen ervaringen. Aan het eind kan het aanwezige publiek vragen stellen. Ook een leuk onderdeel van het gesprek is dat hij zijn gasten vraagt welke boeken hij of zij het meest inspirerend vind. Hierdoor heb ik al weer nieuwe titels genoteerd om te lezen.

De podcastserie heeft me erg verrast en ik ben nog lang niet uitgeluisterd. Stuk voor stuk vind ik het inspirerende en oprechte gesprekken, serieus en toch ook luchtig. Als je net als ik geïnteresseerd in deze thema’s dan raad ik je deze podcastserie aan. Het is echt de moeite waard.

De essay: ‘de grootste lessen tot nu toe’

In het kader van de Maand van de Spiritualiteit schreef hij de gelijknamige essay. Hierin vertelt Giel vrijuit over de 10 grootste lessen op het gebied van zingeving die hij tot nu toe heb geleerd van o.a. de gasten die hij ontving voor de KUKURU-podcast. Over onder andere positief denken, de kunst van het loslaten, over de stemmetjes in je hoofd, de kracht van een ochtendritueel (hier lees je trouwens de mijne) en nog veel meer. Het boekje vond ik ook leuk om te lezen. Vooral omdat ik veel van waar hij over schrijft, herken. Het is leuk om iemand anders daar over te horen vertellen en hoe hij de dingen beleeft.

Alle KUKURU podcasts, het boekje en nog veel meer vind je natuurlijk op de gelijknamige website.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.