Leefstijl Minimalisme

Waarom Soul and Wit mijn favoriete podcast is

soul and wit podcast luisteren

Dit jaar heb ik de podcasts echt ontdekt! Ik luister naar meerdere programma’s maar één podcastshow die er voor mij echt boven uitsteekt, is Soul and Wit. En ik ga je vertellen waarom!

Afgelopen zomer ontdekte ik de Soul and Wit podcast van het Amerikaanse moeder-dochterduo Courtney en Bailey Carver. Nu denk je Courtney Carver, die naam ken ik. Dat klopt want ik heb haar al eens eerder genoemd. Zo schreef zij het boek Soulful Simplicity en ze is bekend door Project 333. Maar nu weer terug naar de podcast!

Waar gaat Soul and Wit over?

Courtney is een minimalist. Haar dochter Bailey is dat niet echt. Altijd hebben ze genoeg om over te praten. Van eenvoudige reizen en kledingkasten tot ondernemerschap en ervaringen. Ze behandelen de dingen die geen dingen zijn, samen en met gasten. Hun motto is “to make you laugh, grow and feel more connected with your favourite things’. En dat maken ze meer dan waar!

Alle afleveringen geluisterd

Vanaf de zomer ben ik gestart met het (terug)luisteren van alle afleveringen. Eindelijk ben ik sinds dit weekend helemaal bij! Zo kon ik gisteren dus tijdens mijn ochtendwandeling de nieuwste aflevering luisteren.

Elke maandag komt er een nieuwe aflevering online. Elke aflevering duurt ongeveer 30 minuten en heeft een vast ritme. Het begint ermee dat ze elkaar begroeten “Hi mom, hi Bailey” waarna ze beiden twee of drie van hun favorieten dingen noemen. Die dingen zijn dus geen dingen, nou ja voor boeken maken ze een uitzondering.

Ze praten over dingen die mijn interesse hebben; minimalisme, duurzaamheid, mindful zijn, reizen, films en boeken. Luisteren naar hen geeft me het gevoel dat ik bij Courtney en Bailey aan de keukentafel zit en mee kan praten. Dat ze dat gevoel bij me oproepen, daarin zit voor mij ook de kracht van deze podcast.

Inspirerend en goede tips

Naast dat ik het vermakelijk vind, haal ik ook inspiratie en leuke tips uit hun podcasts. Inspiratie voor onderwerpen voor mijn blog, of tips voor bloggen en sociale media. Maar ook heb ik leuke tips voor boeken, websites, Insta-accounts en andere podcasts opgedaan. Alle links en informatie die ze delen, delen ze ook in de shownotes die je bij elke aflevering terug kunt vinden. Meer informatie over deze podcast vind je op hun eigen website.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.