Boeken

Hier zijn tips voor de Thrillerweken 2023

logo thrillerweken 2023

We zitten midden in de Thrillerweken, deze zijn dit jaar van 26 mei tot en met 18 juni. Tijd voor een boekenblog waarin ik tips en links over goede thriller(series) met je deel.

Eerlijk gezegd dacht ik dat de Thrillerweken (eerder Spannende boekenweken/Zomerlezen) op het punt van beginnen stond maar ik zag dat we daar al midden in zitten. Laat ik dan maar zo zeggen dat dit blog dan precies op tijd is. Wie mijn blog volgt of regelmatig bezoekt, weet dat ik van lezen houd en dan vooral spannende boeken. Ik zag dat in 2021 voor het laatst een blog had geschreven rondom de spannende thrillerweken. Tijd dus voor een nieuw rondje!

5 goede thrillerseries

Momenteel lees/volg ik een aantal goede thrillerseries. In sommige series ben ik bij of loop ik nog een paar delen achter. Je herkent er misschien een aantal omdat ik een aantal al heb besproken in mijn tweemaandelijkse boekoverzicht.

Kim Stone

Angela Marsons schrijft keiharde en spannende thrillers rondom Kim Stone, een briljante rechercheur met een prachtige carrière. Ze is koppig en eigengereid. Dat bezorgt haar wel geregeld problemen met haar bazen. Ook haar traumatische verleden maakt haar soms kwetsbaar, maar ze laat zich door niets en niemand tegenhouden. In deze serie zijn tot nu toe 7 delen in het Nederlands verschenen. Hieronder vind je ze op volgorde.

 1. Stille Schreeuw
 2. Wreed spel
 3. Verloren meisjes
 4. Schijndood
 5. Bloedlijn
 6. Dolende zielen
 7. Vermoorde onschuld

Ik raad je aan om ze op volgorde te lezen omdat je in elk boek meer te weten komt over Kim Stone. Ik ben toe aan deel 5 en deze staat op mijn leeslijst voor deze zomer.

Kate Marshall

Kate Marshall was een veelbelovend jonge politiedetective bij de Londense politie. De zaak om een seriemoordenaar op te sporen maar daardoor eindigt haar carrière voortijdig en in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter. Nu is ze criminologe en werkt ze op een universiteit en een vrij teruggetrokken bestaan. Tot het moment dat ze samen met haar assistent Tristan Harper een cold-case oplost. Nu runnen ze samen een bureau op en werken ze aan oude onopgeloste zaken.

Er zijn vier delen tot nu toe verschenen. Deel 4 is eind maart verschenen en heb ik nog niet gelezen. Opnieuw een serie met een vrouw in de hoofdrol, geschreven door bestsellerschrijver Robert Bryndza. De thrillers zijn spannend en onderhoudend en daardoor kan ik ze niet wegleggen.

 1. Zonder gezicht
 2. Schaduwland
 3. Vallend duister
 4. Duivelsbocht

Serie: De Witte stad

De Witte stad van schrijfster Eva García Sáenz de Urturi kan ik het beste omschrijven als historische thrillers. De verhalen draaien om inspecteur en profiler Unai López de Ayala en spelen zich af in Baskenland, Spanje. De boeken zijn spannend en ademen ook veel sfeer uit door de uitgebreide beschrijvingen van stad, cultuur en geschiedenis. Dit jaar wil ik deel 3 nog lezen, extra leuk vind ik het dat ik vorige maand zelf in Baskenland was en dat maakt het lezen dan toch net weer anders denk ik.

 1. De stilte van de witte stad
 2. De riten van het water
 3. De heren van de tijd
 4. Het zwarte boek van de uren

Callanach & Turner

Deze serie speelt zich af in Schotland waar Ava Turner en Luc Callanach voor grote misdaadzaken komen te staan. Deze van Helen Fields is er een om te bingelezen! Ik maakte er kennis mee via Bookchoice. Zelf lees ik series graag op volgorde maar dat is bij deze serie niet het geval. Zo weet ik dat je ook prima de boeken afzonderlijk van elkaar kunt lezen.

 1. Perfecte resten
 2. Perfecte prooi
 3. Perfecte dood
 4. Perfecte stilte
 5. Perfecte misdaad
 6. Perfecte moord
 7. Perfecte wraak
 8. De Schaduwman (eerste uitgave 2023)

Munch & Krüger

Mijn zus tipte me over deze Scandi-thrillerserie. In de hoofdrol het beroemde Noorse rechercheteam van Holger Munch en Mia Krüger. Ik had het idee deze nog niet te kennen maar toch! Ik heb lang geleden gelezen. Toen ik de synopsis van een van de boeken las, kwam het weer terug. Misschien wordt het weer eens tijd voor een herlezing of de draad weer oppikken. Dit zijn de delen:

 1. Ik reis alleen
 2. De doodsvogel
 3. De jongen in de sneeuw
 4. Sneeuwwit
 5. De terugkeer van Mia (net verschenen)

Extra tips voor tijdens de Thrillerweken

Hieronder geef ik je nog een aantal titels van thrillers en -series die je voor mijn gevoel ook niet mag missen. Sommigen zijn al wat ouder maar omdat ze me altijd zijn bijgebleven, geef ik ze zo nog eens een podium.

In de schaduw van Shelley Burr heb ik gisteren net uitgelezen. Spannend en verrassend, en ik vond ht leuk omdat het verhaal zich afspeelt in Australië. Aanrader!

Augustus van J.D. Barker, lees hier mijn review.

Ik ben Pelgrim van Terry Hayes kwam uit in 2016 en vond ik zó spannend en indrukwekkend ook. Nog altijd in mijn boekenkast en wil ik nog eens een keer lezen. Ik waarschuw je, ook dit is een dikke pil!

De serie over de rechercheurs Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein. De verhalen spelen zich af in de Taunus-regio nabij Frankfurt am Main, Duitsland. Eind vorig jaar is er eindelijk weer eens een deel verschenen! En die staat….ook weer op mijn lijst (en die van mijn zus!)

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? dit is de nieuwste van Nicci French en ligt voor me klaar in de bibliotheek. Vandaag of morgen maar eens ophalen en gelijk aan beginnen!

Dit is zomaar een greep en op basis van mijn eigen leeservaringen. Er zijn nog veel meer spannende boeken. Zo is er net een nieuwe thrillers verschenen van Karin Slaughter, Esther Verhoef, Marion Pauw en Jo Nesbø. Wil je meer tips of lezen over nieuwe thrillers, lees dan deze nieuwste thrillereditie Vol van Boeken. Ik wens je veel leesplezier tijdens deze Thrillerweken en de zomer.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.