Leefstijl Minimalisme

Dit is mijn kleine lente garderobe van 2022

kleine lente garderobe 2022

Afgelopen vrijdag was 1 april en wie net als ik een capsule wardrobe volgens Project 333 heeft, weet dat die datum een wisseldatum is. Nu was ik daar vrijdag niet voor in de mood maar gisteren wel. Ik was alleen thuis, fijn muziekje op de achtergrond, een glas drinken en een klein schaaltje met dit en ik kon aan de slag!

Het klusje was eigenlijk zo geklaard. Hoewel, in april, mei en juni kan het alle kanten op. Van vorst, regen en koele dagen tot zomers warm. Ik denk dat ik een goede selectie heb gemaakt met daarin een aantal nieuwe aanwinsten. Zoals een nieuwe set van Studio Anneloes (dat is echt zo’n fijn merk) met bijpassende sjaal. En niet te vergeten mijn prachtige nieuwe vintage jas die ik kocht bij Felicità Vintage (en waar voorgenoemde sjaal perfect bij past!)

Dit zijn mijn 35 items in mijn kleine lente garderobe 2022

Nee, het is geen tikfout, die 35. Zoals Courtney Carver, bedenker van Project 333 zegt: “33 is maar een getal, het is niet leidend.” Het idee achter haar concept is dat je ingaat zien dat je met minder toekunt en wilt. Dat het verlangen naar grotere kasten, meer kleding plaats maakt voor rust, gemak en plezier. En omdat ik niet kon kiezen, heb ik 2 items gewoon fijn in de kast erbij gehangen!

kleine lente garderobe 2022 kijkje in de kledingkast

Kleding (20 items)

1. Beige/zand lang vest

2. Beige denim jasje

3. Blauwe blazer

4. Rode tuniek/jurkje

5. Blauwe blouse met zomerse print

6. Witte blouse met lange mouw

7. Off-white blouse (korte mouw)

8. Taupe blouse (oversized)

9. Trui

10. Oranje top (korte mouw)

11. Off-white t-shirt

12. T-shirt (lichtblauw met print)

13. Denim tuniek

14. Legging (blauw)

15. Jeans

16. Caramel broek (Downstairs van Studio Anneloes)

17. Jumpsuit (Studio Anneloes, met korte mouw)

18. Blauwe broek

19. Groene cargo broek (ook van Anneloes, maar bijna afgedragen zo fijn zit deze)

20. Spijkerjasje

Schoenen (4 items)

21. Wandelschoenen (niet op de foto)

22. Diadora sneakers

23. Witte sneakers (Selected Femme)

24. Hoge laarzen

Buitenkleding (3 items)

Close up van mijn vintage jas
Nieuwe aanwinsten: vintage jas en sjaal

25. Lange jas

26. Sjaal

27. Donsjack

Accessoires (8 items)

28. Oorbellen (creolen)

29. Armband

30. Riem

31. Blauwe sjaal

32. Sjaaltje bruin met gekleurde stippen

33. Rugzak (Osprey, wat een aanwinst)

34. Handtas (het is de Keecie ‘Lunchbreak’)

35. Apple Watch (extra naast mijn dagelijkse horloge, hoewel ik eigenlijk de Apple Watch nu het meest draag)

Deze items tel ik niet mee in mijn kleine lente garderobe

Binnen Project 333 tellen de volgende items niet mee:

  • Je trouwring of andere sieraden die je dagelijks draagt;
  • Sport- en outdoorkleding en loungekleding;
  • Ondergoed en pyjama’s.

Omdat de eerste dagen van april nog fris en wisselvallig worden liggen deze items nog binnen handbereik, maar tel ik niet mee: handschoenen, dikke sjaal, winterjas en regenjas.

Meer lezen over Project 333 en een capsule garderobe

Wil je al mijn artikelen rondom Project 333 en mijn ervaringen over het hebben van een capsule wardrobe lezen?
Alsjeblieft, dit zijn ze:

Herfst capsule wardrobe: mijn 33 items (2020, de start!)

Winter capsule wardrobe: mijn 33 items (2021)

Lente capsule wardrobe: 33 items (+ 4 extra) (2021)

Zo ziet mijn zomer capsule wardrobe er uit (2021)

Een nieuwe capsule garderobe voor de herfst (2021)

Ik heb nu al een jaar een capsule wardrobe

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.