Leefstijl Minimalisme

Een nieuwe capsule garderobe voor de herfst

capsule garderobe herfst 2021

Regen, wind, vallende bladeren.. Het is oktober en hier is mijn capsule garderobe voor de herfst van 2021.

Ik maak mijn capsule garderobe naar Project 333 van Courtney Carver, waarbij je 33 items kiest om je mee te kleden gedurende 3 maanden. Wisseldata zijn 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

En komt het even uit dat ik vandaag – 1 oktober – niet hoefde te werken. Met de regen kletterend tegen de ramen was het vanmiddag een uitgelezen moment om met mijn kleding aan de slag te gaan. Een klusje waar ik eigenlijk de hele week al naar uit heb gekeken. Om al mijn kleding, accessoires, schoenen etc. bij elkaar zien en daar uit te kiezen, dat voelt als winkelen. Mijn kledingkast krijgt ook een sopje zodat alles daarna weer lekker fris in de kast hangt.

33 nieuwe items voor deze herfst

Volgens de ‘regels’ van Project 333 tel ik mijn sport- en loungekleding niet mee. En zelf ik mijn horloge, trouwring en bril ook niet mee. Een groot deel van de gekozen kledingstukken kocht ik in het najaar van 2018 tijdens een personal shopping moment. Alles combineert goed met elkaar, zit en staat goed en ik ben daarom nog steeds blij met ieder item. En het leuke van de wisseling is dat het voelt alsof je gewoon weer een compleet nieuwe garderobe hebt!

Een kijkje in mijn kledingkast

Kleding (17 items)

1. Rood leren jasje

2. Blauwe blazer

3. Spijkerjasje

4. Blauw lang vest

5. Bruin lang vest

6. Blauw t-shirt

7. Petrol t-shirt

8. Bordeauxrood t-shirt

9. Blouse, blauw met botanische print

10. Groene blouse

11. Blouse, crème-oker met print

12. Groene jurk

13. Blauwe jurk

14. Jumpsuit

15. Blauwe broek

16. Jeans

17. Legging

Schoenen (4 items)

18. Wandelschoenen

19. Sneakers

20. Enkellaarsjes met hak

21. Hoge laarzen

Buitenkleding (6 items)

22. Tussenjas (halverwege deze 3 maanden te verruilen voor mijn winterjas)

23. Sjaal

24. Muts

25. Handschoenen

26. Donsjack

27. Regenjack

Accessoires (6 items)

28. Oorbellen

29. Ketting

30. Pom sjaal

31. Riem

32. Le Pliage handtas L

33. Keecie handtas

Dit is mijn tweede herfst capsule wardrobe, dit was mijn selectie van vorig jaar.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.