Leefstijl Minimalisme

Zo ziet mijn zomer capsule wardrobe er uit

zomer capsule wardrobe 2021 hanger

Vorige week was het tijd om een zomer capsule wardrobe te maken. Een eerste keer omdat ik vorig jaar herfst begonnen ben om me te kleden met 33 items. Intussen heb ik 3 seizoenen met 33 items erop zitten en ik ben nog steeds enthousiast! Het geeft me rust, overzicht en het bespaart me geld!

De 33 items die ik nu uit te zoeken had zijn voor de maanden juli, augustus en september. Dat was wel een uitdaging. Ik moest nadenken over het weertype (van koel, nat tot tropisch warm) maar ook over de zomervakantie met outdooractiviteiten. En ook had ik rekening te houden met (gedeeltelijk) terug naar kantoor aan het eind van de zomer.

Maar de keuze was niet heel lastig want mijn lente en zomerkleding bij elkaar is niet veel meer dan 33 items! Voor mijn gevoel heb ik dus ook eigenlijk nauwelijks concessies hoeven te doen. Na mijn vakantie ga ik een aantal items omruilen: van outdoor naar meer ‘netjes’.

Oh ja leuke funfact: in juni heb ik voor het eerst dit jaar kledingaankopen gedaan: een trui en slippers. Daar ben ik eigenlijk wel een beetje trots op! 👏🏻

Mijn 33 items voor de zomer van 2021

zomer capsule wardrobe Jannekes wereld 2021
Mijn kast met 33 items voor deze zomer

Kleding (21 items)

1. Beige lang vest

2. Blauwe blazer

3. Jumpsuit (Studio Anneloes, met korte mouw)

4. Jeans

5. Blauwe broek

6. Groene cargobroek

7. Legging

8. Korte broek blauw

9. Korte outdoor broek blauw

10. Blauwe jurk (mouwloos)

11. Outdoor jurk met print

12. Paars outdoor t-shirt met print

13. Off-white t-shirt

14. T-shirt lichtblauw met print

15. Blauwe blouse (lange mouw)

16. Blauwe blouse met zomerprint

17. Off-white blouse (korte mouw)

18. Denim tuniek

19. Oranje mouwloze top met print

20. Blauwe top (mouwloos)

21. Lichtblauwe trui

Schoenen (4 items)

22. Wandelschoenen (niet op de foto)

23. Sneakers (Diadora’s)

24. Sandalen

25. Mijn nieuwe TEVA slippers

Teva slippers zomer capsule wardrobe 2021
Mijn nieuwe aanwinst: TEVA Olowahu slippers

Buitenkleding (3 items)

26. Rode zomerjas

27. Omslagdoek (voor als de zomeravonden wat fris worden)

28. Donsjack

Accessoires (5 items)

29. Oorbellen

30. Ketting

31. Riem (bruin)

32. Pom sjaal

33. Longchamp Le Pliage M tote in zwart

Deze items tel ik niet mee

Het maken van mijn capsule wardrobe doe ik altijd via het concept Project 333 van Courtney Carver. Volgens de ‘regels’ van deze uitdaging tel ik mijn sport- en loungekleding niet mee. Hierbij is de voorwaarde alleen te dragen bij het sporten en thuis loungen. Dus niet in joggingbroek boodschappen doen.

Voor onze wandelvakantie in Oostenrijk heb ik trouwens nog 4 outdoor items apart gelegd. Deze heb ik ook niet mee geteld. Dit zijn 2 extra korte broeken, een trui en een lange broek. Deze liggen onder in de kast klaar om in de koffer te leggen.

Mijn horloge, (zonne)bril, trouwring tel ik ook niet mee.

Mijn vorige capsule wardrobes

Ik vind het inspirerend hoe andere minimalisten omgaan met hun kleding. Sommigen hebben zelfs minder dan 33 items in hun capsule wardrobes. Dat is waarom ik ook de mijne deel. Via de volgende links kun je mijn vorige bekijken:

Lente capsule wardrobe: 33 items (+ 4 extra)

Winter capsule wardrobe 2021

Herfst capsule wardrobe 2020

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.