Boeken

Een boekenblog vol spannende boeken

spannende boekenblog juni 2021

Jee wat heb ik een leesmaand erop zitten zeg! De ene na de andere thriller heb ik verslonden. Met als resultaat dit goed gevulde boekenblog vol spannende boeken. Spoiler alert: er is geen enkel boek dat ik NIET leuk vond. Wat dat betreft had ik wel een geweldige leeslijst voor juni samengesteld. Het was ook een ambitieuze lijst. Maar toch even 7 van de 10 afgetikt! ✅

Bijzonder is dat op één boek na de hoofdpersonen allemaal vrouw waren. Toen ik het lijstje maakte, was ik me daar niet bewust van. Ik vind het opvallend dat de laatste tijd er veel spannende series verschijnen met vrouwen in de hoofdrol. Zo las ik laatst het eerste deel van de Kim Stone-reeks, en vergeet Doggerland ook niet. Toch heb ik niet het gevoel gehad dat ik hetzelfde las. Tussen alle spanning door las ik ook nog de Geluksroute, daar sta ik ook bij stil.
Genoeg ‘chit-chat’ het wordt tijd om nu echt aan dit boekenblog te beginnen. Daar gaan we!

Zeven leugens – Elizabeth Kay

Jane en Marnie hebben veel met elkaar gemeen. Beiden worden ze verliefd en zijn ze voor hun dertigste gelukkig getrouwd. Maar Jane heeft Marnies echtgenoot nooit gemogen. Ze vond hem altijd zo grof en arrogant. Alsof hij zich een god waande, onsterfelijk. Wat achteraf gezien ironisch is natuurlijk. Want als Jane al die leugens niet had verteld, zou de man van haar hartsvriendin nu misschien nog geleefd hebben.

Centraal staan oude, complexe vriendschappen, obsessieve liefde en de niet-aflatende pijn van rouw. De stijl en opzet van het boek deed me denken aan Schaduwstad van Elizabeth Day. Echter is hier maar een verteller en dat is Jane. In Zeven leugens vertelt zij de waarheid. Haar waarheid. De vraag is: “Geloof je echt dat het zo is gegaan?”

De therapeut – B.A. Paris

Alice gaat dan eindelijk samenwonen met Leo en nemen hun intrek in een pas gerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord. Ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds. Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt…

De therapeut las ik als tweede van de lijst. Jemig wat een geweldig verhaal! Het is vlot geschreven en heeft een ijzersterk plot met onverwachte wendingen. Ik ging bijna alle personages verdenken en keer op keer werd ik op het verkeerde been gezet. Het boek zorgde voor een kleine aanslag op mijn nachtrust.

Golfstroom – Noortje Brink

Golfstroom stond niet op mijn lijst maar ik was er al aan begonnen. Het boek kreeg ik aangeboden als Bookchoice Original, waarbij ik om de paar weken een nieuw deel kon downloaden. In de serie draait het om Vera Jonkers, een succesvolle thrillerschrijfster. Na het succes van haar debuutthriller werkt ze aan een opvolger, maar daarbij loopt ze vast. Naast dat Vera schrijfstress heeft, ontvangt ze nare berichtjes van haar ex. Als ze in haar postvakje dreigpost aantreft, slaat de schrik haar echt om het hart. Op aanraden van haar uitgever boekt ze een schrijfretraite aan de Costa del Sol, maar is ze wel veilig onder de Spaanse zon? Onderhoudend en het las lekker vlot weg.

Goede buren – Mattias Edvardsson

Micke en Bianca Andersson verhuizen van Stockholm naar een omgeving die perfect lijkt voor hun gezin. Maar als ze hun buren leren kennen, komt er langzaam een gevoel van onbehagen op. Als Bianca ernstig gewond raakt, lijkt het in eerste instantie een tragisch ongeluk. Terwijl ze worstelt voor haar leven in het ziekenhuis, groeit de twijfel bij de politie en de buurt. Micke heeft altijd in gerechtigheid geloofd. Maar wat gebeurt er als de enige uitweg lijkt te zijn om het recht in eigen hand te nemen?

Een beklemmend verhaal, wat klopt er nu wel en wat niet? Dat is wat me constant bezighield en nu nog! Ook voor dit boek geldt dat ik veel te laat ging slapen en het jammer genoeg te snel uit was.

De geluksroute – Anne de Jong

Even een klein zijstapje in dit boekenblog. Zoals gezegd had ik ook nog tijd om dit boek van psycholoog en coach Anne de Jong te lezen. Ik was er eind mei al in begonnen. In de Geluksroute geeft Anne de Jong dé methode voor minder frustraties en meer plezier in al je relaties. Met haar vijf heldere stappen pak je zelf de regie in lastige sociale situaties, los je gedoe op voordat het escaleert en verbeter je je band met de mensen om je heen. Grappig geschreven, bomvol herkenbare voorbeelden (ook wel confronterend vond ik) en opdrachten waar je meteen mee aan de slag kunt. Met 99% geen gezeik-garantie! Ik wil zelf zo ver gaan dat ik dit wel het beste zelfhulpboek dat ik in tijden heb gelezen!

En nu weer verder met de spannende boeken

Helsinki – Nathalie Pagie

Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden en de inwoners de warme veiligheid van hun huizen opzoeken, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden – vermoord en gruwelijk verminkt. Politie en justitie houden de zaak stil, zij vrezen imagoschade voor Helsinki, juist nu steeds meer toeristen de weg naar de Finse hoofdstad weten te vinden. Rechercheur Talinn Ilves mijdt de stad sinds haar tweelingzus Reval er jaren geleden is verdwenen. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren en een laatste poging te wagen om uit te vinden wat er met haar zusje is gebeurd.

Nathalie Pagie wordt één van de beste thrillerschrijfsters van Nederland genoemd. Ik kende haar en haar boeken nog niet. Helsinki vond ik erg sterk, ook dit boek is een regelrechte pageturner.

Dodelijk dichtbij – Jonas Moström

In Dodelijk dichtbij ondersteunt psychiater Nathalie Svensson de politie van Stockholm bij bijzonder zware misdrijven. Wanneer op een nacht haar minnaar, de beroemde acteur Rickard Ekengård, op straat wordt doodgeschoten kan ze echter alleen maar machteloos toekijken: hij bloedt dood in haar armen. Nathalie waant zich meteen weer in de nachtmerrie die haar jaren in zijn greep heeft gehad; tien jaar geleden werd haar toenmalige vriend namelijk vermoord. Ze besluit op eigen houtje op onderzoek te gaan en dat stuit iemand tegen de borst: Nathalie krijgt dreigbrieven en denkt dat ze wordt achtervolgd. Is er een verband tussen de twee moorden? Of was zij het eigenlijke doelwit?

Dodelijk dichtbij van Jonas Moström is het eerste deel van een serie met Nathalie Svensson in de hoofdrol. Duister, bij vlagen beklemmend, een boek dat ik gewoon niet kon weg leggen. Een boek waarmee je de tijd vergeet.

Zonder gezicht – Robert Bryndza

Dit boek is ook een eerste deel van een serie. Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter. Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

In de eerste hoofdstukken werd ik al verrast door een plotwending, daarna ging het boek in volle vaart door. Zeker een boek dat mee kan in je koffer. Deel 2 Schaduwland verscheen in maart, in november komt deel 3 Vallend duister.

Doggerland 3 Tussen de duivel en de zee – Maria Adolfsson

Tussen de duivel en de zee is de derde Doggerland-thriller en een fantastisch vervolg op de vorige delen. Superster Luna is op Doggerland om een nieuwe plaat op te nemen. Als zij in het holst van de nacht verdwijnt, staat de politie voor een raadsel. Inspecteur Karen Hornby wordt, tegen haar zin, op de zaak gezet. Karen voelt zich oud en moe, en maakt zich zorgen om haar gezondheid. Bovendien leek Luna wel érg gecharmeerd van Leo Friss, Karens vriendje. Het mysterie is compleet als in de hoofdstad een vrouw wordt toegetakeld door een gewelddadige man, en Luna’s assistent een verkeersongeluk krijgt. Karen vermoedt dat de zaken iets met elkaar te maken hebben, maar bewijzen blijven uit. Intussen zijn de media het verhaal op het spoor, en ontstaat er een race tegen de klok. En Luna is niet de enige wiens leven in gevaar is…

Ooit heb ik gelezen dat Doggerland een trilogie zou worden. Dat betekent dat dit het laatste boek dus is. Maar ik vraag het me intussen af. Het einde kun je zien als af maar ik zie er ook een opening in. Ik zou niet vies zijn van een 4e deel want ik vind de Doggerland echt geweldig!

Heb je in dit boekenblog jouw boek gevonden?

Wat vond je van dit boekenblog? Hopelijk heb je hierin tips gevonden om tijdens je vakantie te lezen. Ik ben benieuwd welk boek je het meest aanspreekt. Ik wens je hierbij alvast een fijne leeszomer!

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.