Weekend favorieten

Weekend favorieten: het is vakantietijd!

vakantietijd weekend favorieten bergen ligstoelen

Vakantietijd!

Eindelijk is het dan zover. De schoolvakanties zijn hier in het noorden begonnen. Maar het midden en zuiden van het land kan ook gaan aftellen. Net als ik! Nog 6 werkdagen en dan kan ik op het werk de boel de boel laten. En thuis ook trouwens. Maar het voelt het toch al wel als vakantietijd. De werkdagen maak ik al iets korter.

Ik gun mezelf al tijd om te rusten. Dat bewaar ik niet voor straks. Ik wil uitgerust en energiek op vakantie om na 4 weken met datzelfde gevoel mijn werk weer op te pakken. Daarom mag het van mij nu al een stuk langzamer zodat ik niet met een gejaagd of uitgeblust gevoel aan mijn vakantie begin. De laatste jaren lukt het me dat steeds beter.

Door grenzen aan te geven op het werk. Door nee te zeggen tegen klussen die ik toch niet meer afkrijg en tijdig te laten weten wanneer ik er niet ben. En door thuis ook niet te veel willen. Het huis hoeft niet van boven naar beneden en van binnen en buiten brandschoon. Gewoon schoon en opgeruimd is goed genoeg.
En zo zijn er nog tig dingen te verzinnen.

Maar weet je, het zit allemaal in ons hoofd. Gekmakend soms, dat weet ik ook. Daarom is het goed om jezelf eens wat minder serieus te nemen (dit helpt mij heel erg). Als je het dan van een afstandje bekijkt, zul je zien dat alle dingen die door je hoofd spoken allemaal niet zo belangrijk zijn en kunnen wachten.

Zeker tot na de zomer, want nu…..Nu heeft iedereen de zomer in z’n bol.

En dan nu naar de Weekend favorieten

Check, check, dubbelcheck.

Ook niet vergeten: regel een oppas voor je planten.

17 leuke spellen voor 2 personen (of meer) voor thuis of onderweg (het 2e spelletje vinden wij leuk)

Thuis minder spullen, dan ook minder spullen mee op vakantie.

9 boeken om mee te nemen op vakantie of voor in de tuin (ik ga voor laatste deel van de Zeven Zussen, en nr. 6).

Ik hoop dat je een geweldige zomer hebt met deze playlist.

Railtripping

Zonverbrande huid? 8 tips die verlichting geven.

Aperitivo!

Joepie, seizoen 3 is nu te zien op Netflix! (Ik hoop dat het regent dit weekend 😉)

Deze spannende boeken las ik in juni (en ook perfect leesvoer voor deze vakantietijd).

Reizen is niet alleen maar onderweg zijn, maar is vooral ook stilstaan en de tijd nemen om te genieten.

Love people, use things, het nieuwste boek van deze twee mannen is vanaf 13 juli te verkrijgen (en komt op mijn lijst).

vakantietijd quote chillmodus = aan

Leuk dat je weer de tijd hebt genomen om mijn blog te bezoeken. Ik hoop dat je deze Weekend favorieten met plezier hebt gelezen. Ik neem nu even vakantie van de Weekend favorieten tot 1 september.

Maar niet getreurd er valt op mijn blog genoeg leuks te ontdekken. Grasduin bijvoorbeeld in de vorige edities van de Weekend favorieten. Of lees nog eens wat boekenoverzichten en recensies of zoek een recept uit om te proberen. En in de komende vakantietijd komen er ook nog een paar nieuwe artikelen online.

Geniet van een fijne, onbezorgde en ontspannen vakantie. En blijf gezond!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.