Leefstijl Minimalisme

Lente capsule wardrobe: 33 items (+ 4 extra)

lente capsule wardrobe

Het Paasweekend gaf me de gelegenheid om in alle rust mijn lente capsule wardrobe bij elkaar te zoeken. Met 1 april achter ons is het al weer tijd om 33 nieuwe items te kiezen voor de komende 3 maanden.

Ik vond het best lastig om mijn lente capsule wardrobe samen te stellen. Dat komt door de koele temperaturen van dit moment. Bij het samenstellen van een capsule wardrobe voor 3 maanden heb je altijd goed na te denken over de weersomstandigheden. In april, mei en juni kan het alle kanten op. Van koele dagen tot zomers warm.
Omdat het nu wel erg fris is, heb ik daarom 4 extra items tijdelijk toegevoegd die ik hopelijk binnen een week of 2 aan de kant kan leggen.

Dit zijn mijn 33 items voor de lente

lente capsule wardrobe kast inhoud

Kleding (19 items)

1. Beige/zand lang vest

2. Koraalrood lang vest

3. Denim jasje

4. Blauwe blazer

5. Blauw t-shirt

6. Off-white t-shirt

7. T-shirt lichtblauw met print

8. Blauwe blouse

9. Blauwe blouse met zomerprint

10. Off-white blouse (korte mouw)

11. Denim tuniek

12. Oranje top (mouwloos)

13. Blauwe top (mouwloos)

14. Lichte broek met bloemenprint

15. Jeans

16. Blauwe broek

17. Jumpsuit (Studio Anneloes, met korte mouw)

18. Legging

19. Blauwe jurk (mouwloos)

Schoenen (4 items)

20. Wandelschoenen (niet op de foto)

21. Sneakers (mijn nieuwe Diadora’s die ik afgelopen herfst voor een prikkie scoorde)

22. Witte sneakers (Selected Femme)

23. Sandalen (je weet maar nooit)

Buitenkleding (4 items)

24. Tussenjas

25. Sjaal

26. Buff

27. Donsjack

Accessoires (6 items)

28. Oorbellen

29. Riem (wit)

30. Pom sjaal

31. Sjaaltje bruin met gekleurde stippen

32. Rugzak

33. Longchamp Le Pliage L tote in groen

4 extra items voor de nu nog koudere dagen

34. Muts

35. Handschoenen

36. Regenjack

37. Winterjas

Deze items tellen niet mee in de lente capsule wardrobe

Ik stel mijn capsule wardrobe altijd samen via het concept Project 333 van Courtney Carver. Volgens de ‘regels’ van deze uitdaging tel ik mijn sport- en outdoorkleding en loungekleding (het stapeltje onder in mijn kast) niet mee. Hierbij geldt wel alleen te dragen bij het sporten, outdoor activiteiten en loungen. Dus niet in mijn joggingbroek boodschappen doen :-). Mijn horloge, (zonne)bril, trouwring tel ik ook niet mee.

lente capsule wardrobe
Close-up: oorbellen, witte riem en de Pliage tas van Longchamp (opgevouwen)

Tot slot nog even dit over een capsule wardrobe

Met mijn oudste nicht had ik laatst een leuk gesprek over wel of niet 33 items. Als twintiger heeft zij zo iets van: “Waarom!? En dat lukt me waarschijnlijk niet.” Dat laatste dacht ik ook totdat ik echt afgelopen herfst er voor ging. Daarover schreef ik toen dit artikel. Omdat ik het leuk vind om te lezen hoe andere minimalisten hun capsule wardrobes samenstellen, deel ik ook graag de mijne. Hieronder vind je daarom nog even mijn vorige micro garderobes:

Winter capsule wardrobe 2021

Met deze 33 items kleedde ik me in de herfst van 2020.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.