Weekend favorieten

Weekend favorieten: actie voor Oekraïne & bij jezelf blijven

kop koffie met boek

Twee weken geleden reflecteerde ik op storm. Over de harde wind maar ook de storm die jezelf kunt ervaren. De stormen waar we toen mee te maken hadden, zijn intussen gaan liggen.

Maar nu is er sinds een dikke week een storm van een heel ander kaliber waar we mee te maken hebben. Dat kunnen we geen storm meer noemen. Er is maar een woord voor en dat is oorlog.

En die is akelig dichtbij. Ik heb het opgezocht. Als je non-stop van Nederland in de kortste route naar Oekraïne zou rijden, doe je daar zo’n 25 uur over. Dat is gewoon iets meer dan een dag en een nacht. Met open mond heb ik in de afgelopen weken naar de beelden gekeken en nieuws en achtergronden gevolgd. Ik heb er geen woorden voor wat daar gebeurd.

Het voelt dan ook gek om straks in de zon en in vrijheid te genieten van het weekend. Dat is iets waar we in ons eigen land dankbaar voor mogen zijn. Vrede en veiligheid. Ik voel mee met alle mensen die direct door oorlogsgeweld worden geraakt. Niet alleen in Oekraïne maar ook op andere plekken in de wereld.

Hier zijn de weekend favorieten

Samen in actie voor Oekraïne.

In een chaotische wereld dichtbij jezelf blijven.

Tweedehands kleding is het nieuwe chic.

Zoek je een stappenplan voor een vegan leefstijl, hier is het.

Een lijstje met dingen die je kunt doen in maart om je leven te versimpelen.

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik dit.

Dit zijn de leukste foodhallen van Nederland (mijn favoriet is De Hallen in Amsterdam)

Waar ben jij op 8 maart?

Mmmmmm

Zo blijven we relaxte werknemers na de pandemie.

Onbetaalbaar 😂

Ik ga beginnen aan dit boek, de eerste op mijn leeslijst 2022. Maar ik lees gezien de actualiteit nu ook dit.

Vergeet niet om deze mensen komende woensdag in het zonnetje te zetten.

Ik wens je een ontspannen weekend. Geniet van de zon!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.