Boeken

Net uit: Schaduwland, Bridgerton, Klara en de Zon

schaduwland boeken september

Mijn hoofd is een beetje voller dan anders de laatste tijd. En dat zie ik aan mijn lezen. In september veranderde dat van zelfhulp, literatuur naar thriller en het romantische Bridgerton! Minder boeken en dus ook andere boeken, maar beslist niet minder leuk! Hier is het lijstje met boeken die ik in september heb gelezen.

De moed van imperfectie – Brené Brown

Tijdens mijn burn-out las ik Sterker dan ooit en ik vond het toen heel waardevol. Kort daarna kocht ik dit boek van haar maar heeft het denk ik tot aan nu zo’n 6 jaar ongelezen in de kast gelegen. Kennelijk was NU het moment want ik ging in de afgelopen maand een beetje over mijn grenzen.

Het boek gaat over ‘bezield leven’. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Ze moedigt je aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.
Oh ja en ik was vergeten hoe leuk Brené Brown kan schrijven over grote dingen zoals schaamte en emoties!

Klara en de Zon – Kazuo Ishiguro

Dat ik een verhaal over een robot zou lezen….Laatst zat bij de Bookchoiceselectie dit boek van Kazuo Ishiguro (winnaar Nobelprijs voor de Literatuur 2017). Het gaat over Klara, een zogenaamde Kunstmatige Vriendin met een uitstekend waarnemingsvermogen, die vanaf haar plek in de winkel nauwkeurig het gedrag gadeslaat van de kinderen die binnenkomen om rond te neuzen met hun ouders. Klara blijft hopen dat een kind haar zal kiezen. Wanneer dat eindelijk gebeurt, en haar bestaan voorgoed lijkt te veranderen, krijgt ze bij haar vertrek naar haar nieuwe gezin de waarschuwing dat ze niet al te veel waarde moet hechten aan de beloften van mensen. Maar Klara houdt haar eigen ideeën erop na.

Ik heb met plezier dit toch wat futuristische verhaal gelezen. In het verhaal vergeet je bijna dat Klara een robot is maar op subtiele wijze word je daar dan toch weer aan herinnert. Je zou haar bijna zien als je eigen vriendin. En als je denkt halverwege door te hebben hoe het afloopt, blijkt het verhaal toch die ene onvermijdelijke wending te nemen.

Schaduwland – Robert Bryndza

In Schaduwland vinden criminologe Kate Marshall en haar zoon tijdens het duiken het lichaam van een tiener, verstrikt onder water. De politie bestempelt het al snel als een tragisch ongeluk, maar Kate is daar niet zo zeker van. Er klopt heel veel niet. De verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond Shadow Sands. Over deze plek doen veel vreemde verhalen de ronde, en al jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan raakt ook een jonge onderzoekster, Magdalena Rossi, vermist. Kate vraagt haar partner Tristan Harper om mee te helpen zoeken naar de vrouw – voordat het te laat is.

In juni las ik het 1e deel van de Kate Marshall-thrillerserie, Schaduwland is het vervolg. Net als het eerste boek zit ook dit verhaal goed in elkaar. Bij sommige thrillerreeksen kun je sympathie of een ‘klik’ voelen met de karakters. Ik heb dat bijvoorbeeld met Kinsey Millhone (van Sue Grafton) of Kurt Wallander (Henning Mankell) En ik voel dat ook met de personages Kate en Tristan. Deze nieuwe thrillerserie is hard op weg een van mijn nieuwe favorieten te worden! Gelijk lezen dus!

De verliefde graaf (Bridgerton 2) – Julia Quinn

Wie kent de Netflixserie Bridgerton intussen nog niet? De serie is gebaseerd op de 8-delige boekenreeks van Julia Quinn over de familie Bridgerton. Rijkdom, lust en verraad en dat in een setting van London en de 19e eeuw. Ik ben gek op kostuumdrama’s, Pride & Prejudice, Downton Abbey en nu ook Bridgerton. Ik wist eerder van de serie dan de boeken moet ik bekennen. Maar ik kan je zeggen, op papier net zo leuk als de serie!

Anthony Bridgerton maakt volgens Lady Whistledown nog geen aanstalten om zich te verloven. Maar dit keer zit het roddelblad ernaast. Anthony heeft niet alleen besloten te trouwen, hij weet zelfs al met wie! Het enige obstakel is zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield, de meest bemoeizieke vrouw die zich ooit in een Londense balzaal heeft gewaagd. Wat de societydames ook mogen zeggen, Kate is ervan overtuigd dat Anthony een verschrikkelijke echtgenoot zal zijn. Ze is vastbesloten om haar zus te beschermen. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart tegen de invloed van deze verleidelijke graaf?

Dit boek was een leuke score in de kringloop en geef ik nu door via de minibieb.

Weer even lezen van papier

Vorig jaar schreef ik dat ik over was gegaan op digitaal lezen. Dat doe ik nog steeds maar de laatste tijd leen ik weer eens wat vaker bij de bibliotheek. Vooral de wat nieuwere, populaire boeken.
En eerlijk is eerlijk; er gaat toch niets boven lezen van papier!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.