Boeken Leefstijl

Sterker dan ooit, Brené Brown

boekenstapel brene brown sterker dan ooit

Sterker dan ooit is het vierde boek van bestsellerauteur Brené Brown. Sterk weer opstaan na een val is dé manier waarop we in de praktijk brengen om met hart en ziel te leven, hoe groot het probleem of de situatie ook is. Dat proces leert ons het meeste over wie we zijn, schrijft Brown in haar nieuwe boek ‘Sterker dan ooit’.

Wie is Brené Brown?

Brené Brown is professor aan de Universiteit van Houston en baseert zich in dit boek niet alleen op haar wetenschappelijk onderzoek, maar ook op ervaringen van haarzelf en van anderen en op verhalen. Want volgens haar zijn die manieren om kennis op te doen alle drie even waardevol.

Ze heeft vele mensen geraakt met haar stellingen over moed, imperfectie, schaamte en goed genoeg zijn. Ze legt een diepe waarheid bloot: kwetsbaarheid – de bereidheid om ervoor te gaan en jezelf te laten zien – is de enige weg naar meer liefde, erbij horen, creativiteit en vreugde. Het is alleen niet altijd gemakkelijk om een moedig leven te leiden. En het is onvermijdelijk dat we uiteindelijk zullen struikelen. Over die kwetsbare tijd gaat dit moedige boek.

brene brown
Quote van Brené brown

Dit vond ik ervan

Op een open, heldere en toegankelijke manier vertelt Brown over het vallen en weer opstaan en alle fases waar je dan doorheen moet en dat daar moed voor nodig is. De mix van resultaten van haar onderzoek, het vertellen van andermans verhalen én haar eigen verhalen vond ik heel prettig. Het zorgt voor een bepaalde luchtigheid waardoor het boek gemakkelijk leest. Ieder hoofdstuk begint met een mooie spreuk zoals je hiernaast op de illustratie ziet.

Ik herkende veel in de verhalen waarbij bepaalde puzzelstukjes uit mijn mijn eigen verhaal van vallen en weer opstaan nog meer op zijn plaats kwamen in. Een inspirerend boek met mooie lessen om vanuit je volle mens-zijn te leven! Ik ben er dankbaar voor dat dit boek op mijn pad kwam.

Boekinfo

Auteur: Brené Brown | originele titel: Rising strong (2015) | 328 blz | ISBN 9789400505605

[2020] aanvullende update bij dit blog

Op Netflix vind je de documentaire The Call to Courage van Brené Brown. Met humor en empathie praat Brown over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die wordt gedefinieerd door schaarste, angst en onzekerheid.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.