Weekend favorieten

Weekend favorieten: thee, series & groene kneusjes

thee losse thee

Afgelopen week was ik alleen thuis. Manlief was in het buitenland. Dat was wel even weer omschakelen. Voor corona gebeurde dat wel het regelmatig voor zijn werk. Door de coronapandemie en lockdowns lag alles stil. Het is altijd fijner om samen maar het is ook wel eens lekker om het huis voor me alleen te hebben. En nee, hij zal niet geschokt zijn als hij dit leest, want andersom geldt het ook!

Wat ik ontdekte in de dagen dat hij weg was is dat ik veel minder koffie heb gedronken dan anders. Zelfs een dag overslagen. En juist meer thee! En nee dat ligt niet aan hem.

Ik ben geen grote koffiedrinker, nooit geweest ook. Er zijn tijden geweest waarin het erop leek dat ik nooit koffie zou ‘leren’ drinken. Nou dat is toch gelukt. Ik kan blij worden van een lekkere cappuccino of een kopje slow coffee. Maar thee dat is en blijft toch mijn favoriete drankje. Zoveel smaken en eigenlijk goed op elk moment. Ik start mijn dag er mee en ik sluit er ook mee af.

Mijn dag begin ik altijd met een kop Earl Grey. Pas na tienen komt de koffie om de hoek kijken. 1 of 2 koppen en dat is het. Daarna stap ik weer over op thee en water. Veelal kruidenthees. Of infusions zoals dat geloof ik wordt genoemd. Hoe dan ook, volgens mij kun je nooit genoeg thee drinken. Hoewel daar thuis wel anders over wordt gedacht.

Donderdag had ik een terug-naar-kantoor-dag. Mijn oog viel op de onderzetter op het bureau van mijn collega met een quote over thee. Over dat je nooit genoeg thee kunt drinken. Zie je wel….

En nu door naar de Weekend favorieten

Mijn favoriete ontbijtsmoothie op dit moment.

Over waarom een 40-urige werkweek niet meer van deze tijd is.

De wereld verkiest een rustig leven boven een opwindend leven, laat deze studie zien.

Serietip: Ted Lasso (2 seizoenen via Apple TV, en ik ben helemaal fan!).

Mijn avondritueel: Snore & peace.

5 manieren om als hooggevoelige je energie te behouden.

Voelen je spullen als een last? Hier is hoe je snel 100 dingen uit je huis kunt verwijderen.

Soms is het gewoon fijn om naar een vuurtje te kijken.

Vandaag op het menu: shaken, not stirred.

Groene kneusjes hebben ook liefde nodig.

Zelf maken: yogi thee.

Voor elk moment dit weekend is hier een lijst vol mooie rustige liedjes.

Snel en simpel koken.

thee onderzetter quote weekend favorieten

Zoals je misschien gemerkt hebt, verschijnen de Weekend favorieten nu tweewekelijks. Dat is bewust, om me zelf wat meer speling en rust te geven. Hoe dan ook, ik hoop dat je deze editie leuk hebt gevonden. Als je denkt dat een vriend(in) het ook kan waarderen of inspireren, deel het dan via de sociale share buttons onder aan het artikel.

Ik wens je een mooi, gezond en gezellig weekend!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.