Levensstijl Minimalisme

Kerst en minimalisme gaan goed samen

minimalistische kerstversiering

Is jouw huis al in een gezellige kerstsfeer? Heb je dit jaar volledig uitgepakt of ben je meer van de minimalistische kerstversiering? Wat je ook doet, versier je huis op jouw manier!

Dit jaar is er echt iets verschoven in mijn (ons) leven en bewustzijn. Minimalisme vindt steeds meer de weg in mijn (ons) denken, doen en laten. En zo ook voor dit seizoen; we kozen voor een minimalistische kerstversiering. Er is trouwens niet één bepaalde manier van een minimalistische kerstaanpak is. Zoveel minimalisten, zoveel smaken.

Kerst is geen feest van spullen, het is een feest van samenzijn, vrede en verdraagzaamheid. Ook nu, of juist nu, in dit jaar waarin alles anders is!

Onze minimalistische kerstversiering

Zelf had ik afgelopen week genoeg andere dingen die mijn aandacht vroegen. Ik was dan ook blij verrast toen ik afgelopen donderdag vanuit mijn thuiskantoor de woonkamer instapte en deze in kerstsfeer aantrof. Basic maar sfeervol. Zo ziet ons kersthuis er nu uit:

In onze boom hangen kerstballen in zilver en wit, en het zijn een stuk minder.

Op de keukenvensterbank staat ons LED-boompje uit Trier en een rendiertje dat ik eens met kerst van Bas kreeg.

Op de eettafel staat naast de witte vaas en kaars, een sneeuwpopje. Het is een grappig vrolijk dingetje en het herinnert ons aan onze eerste kerst.

In onze kast staat Ded Moroz, Grootvadertje Vorst, gekregen van mijn zus in de tijd dat zij in Sint-Petersburg woonden.

Met veel minder spullen dan andere jaren uitgestald, vinden dat we toch een heel sfeervol kersthuis hebben!

  • minimalistische kerstversiering
  • minimalistische kerstversiering kerst minimalisme

Minimalistische kerst: aanleiding voor nieuwe opruimronde

Kerst is het seizoen waarin het meeste wordt uitgepakt als het gaat om het versieren van je huis. En voor je het weet heb je dozen vol. Tenminste dat is mijn ervaring. Je koopt er eens wat bij, wisselt eens van stijl, krijgt iets cadeau….In onze beginjaren namen we van onze reizen kersthangers mee. Daar doen we eigenlijk niets mee, eerlijk gezegd al jaren niet. We hadden ze nu opnieuw in handen en we voelden er eigenlijk niets meer bij. Drie keer raden wat daar mee gaat gebeuren…

Wat volgens mij belangrijk is, is dat je je omringt met kerstdecoratie waaraan voor jou een waarde of betekenis aan hangt. Wat voor jou goed voelt, de rest is ballast.

Vorig jaar hebben we onze kerstvoorraad al voor de helft teruggebracht. We hebben nu afgesproken dat we de spullen die nu gebruiken, bewaren. En de rest – met een enkele uitzondering – zetten we apart om te doneren.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.