Leefstijl Minimalisme

Een blik op mijn minimalistische wintergarderobe

Witte kledinghanger op kapstok met sjaal, bij blog over minimalistische wintergarderobe

De eerste dag van januari was ook een van de wisseldata van de minimalistische kledingchallenge Project 333 van Courtney Carver. Tijd dus voor een wintergarderobe want dikke truien, mutsen en sjaals kunnen we nu wel gebruiken!

Ik ben in oktober 2020 gestart met het maken van een capsule garderobe voor telkens 3 maanden. Nooit gedacht dat ik het zo’n tijd vol zou houden. Maar het bevalt me nog steeds goed om de volgende redenen:

 • Ik ben me er meer van bewust dat ik eigenlijk (meer dan) voldoende kleding heb. 
 • Ik draag eigenlijk alleen nog maar mijn favoriete kleding!
 • Sinds november tot aan nu zijn mijn aankopen op een hand te tellen: een paar Chelsea boots die ik in de kerstvakantie in de opruiming heb gekocht.
 • Geen keuzestress over of iets wel of niet bij elkaar past, want alles mixt & matcht. Dus minder stress en meer tijd in de ochtend.
 • 33 items ook nog teveel kunnen zijn! Soms merk ik op dat ik bepaalde kledingstukken of schoenen helemaal niet of nauwelijks heb gedragen in een periode van 3 maanden.
 • Het scheelt een hoop was.

Zo ziet mijn wintergarderobe 2024 eruit

Kleding (20 items)

1. + 2. Lang vesten in bruin en blauw

3. Denim jasje

4. Blauwe blazer

5. Rood leren jasje

6. Jumpsuit

7. Jeans

8. Blauwe nette broek

9. Stairdown trousers van Studio Anneloes (karamel kleur).

10. Petrol t-shirt

11, 12, 13, 14+ 15. Blouses met lange of driekwart mouw (uni of met prints).

16., 17. + 18. Jurkjes in verschillende lengte, kleur en stijl

19 + 20. Truien

Schoenen (3 items)

21. Sneakers

22. Chelsea boots

23. Enkellaarsjes met hak

Buitenkleding (5 items)

24. Winterjas

25, 26. + 27. Sjaal, muts en handschoenen

28. Donsjack

Accessoires (5 items)

29. Longchamps Le Pliage L tas (voor werk)

30. Handtas Keecie ‘Lunchbreak’ 

31. Rugzak Deuter AC Lite SL (voor sport, boodschappen, nachtje weg etc.)

32. Bruine riem

33. Oorbellen (ik heb op dit moment een aantal favorieten en die wissel ik af maar tel ik als één item!)

Ik heb al eens vaker gezegd dat ik het interessant vind om te lezen hoe andere minimalisten omgaan met hun capsule wardrobe, welke keuzes zij maken. Dat inspireert mij. Daarom deel ik ook mijn capsule wardrobes per seizoen met jou, in de hoop jou te kunnen inspireren. Overweeg jij om deze kledingchallenge eens aan te gaan? Uit nieuwsgierigheid, of om geld te besparen of om te ervaren hoe het is om minder kleding in je kast te hebben. Wil je aan de slag met het maken van een kleine wintergarderobe, lees dan dit blog met tips om je op weg kan helpen.

Comments (2)

 • En ik kocht een wollen legging en shirt van Dilling. In de kleur stormblauw❄️❄️

  Beantwoorden
  • Mooi Jantine, en een goed merk ook met mooi gedachtengoed.

   Beantwoorden

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.