Weekend favorieten

Weekend favorieten: pauze & heel veel kerst

moment pauze winter

“Easy in december,” hoorde je het me vorige week niet zeggen? Afgelopen week was er niets easy aan mijn week. Het was een rollercoaster op werkgebied. In korte tijd met collega’s een klus tot een goede einde gebracht. In volle vaart ging ik door een interne sollicitatieronde waar op het eindpunt de beloning wachtte: een nieuwe baan! Ik kan het soms nog niet geloven. Vanaf januari ga ik in de nieuwe gemeente Eemsdelta een heel nieuw avontuur aan én wat heb ik daar een zin in!

De mooiste dingen komen op je pad wanneer je het minst verwacht. Ik geloof er in dat als dat gebeurt, het niet voor niets is. Dat het gebeurt op het juiste moment. Dit voorjaar deed ik een vergelijkbare poging maar toen mocht het niet zo zijn. Dat was kennelijk niet mijn moment. Mijn juiste moment is NU.

NU is trouwens ook het moment waarin op mijn pauzeknop druk. Ik doe het dit weekend bewust en heb mijn agenda leeg gemaakt. Misschien is het ook iets waar jij behoefte aan hebt. Doe het gewoon! In deze laatste weken wordt er zoveel van je gevraagd. Afronding van werkzaken, nog altijd de coronacrisis die zorgen, onzekerheid en onveiligheid met zich meebrengt, feestdagen-drukte, online kerstborrels etc. Probeer dit weekend niet te veel te denken aan wat nog op je ligt te wachten. Kom tot stilstand. Maak het gezellig in je (kerst)huis, en neem vooral een pauze van alles. Krul je lekker op de bank met een goed boek of voor een leuke (kerst)film. Weer terug naar easy zijn in december.

En nu de weekend favorieten

7 tips voor het verzorgen van je kerstboom.

Feestelijk! Thee met een gouden tintje (en het smaakt ook nog lekker!)

10 x minimalistische kerstversiering (die niet veel tijd en geld kosten).

In december zijn dit mijn favoriete bloemen.

Dit boek is leuk om nu te lezen (ik lees het op dit moment!).

Een taart om je kerstdiner mee af te sluiten. Ik maakte deze een paar jaar geleden en het was een succes.

Muziek voor een kalme kerst.

moment pauze quote pause hier en nu

Niets beter om met deze wijze woorden van inspirator en schrijver Nikki Banas af te sluiten. Ik hoop dat de weekend favorieten leuk en inspirerend vond. Een warm en rustig weekend gewenst. Pas goed op jezelf. XO, Janneke

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.