Leefstijl

Ik droom van….

dromen dagdromen

Dromen. Afgelopen dinsdag luisterde ik naar mijn dagelijkse dosis Kalm met Klassiek waarin Beethoven centraal stond. In één van zijn brieven schreef Beethoven: “Muziek is als een droom. Eentje die ik niet kan horen.” Daarbij kreeg ik als luisteraar de vraag: “Waar droom jij van?”

En zo dacht ik tijdens mijn ochtendwandeling met Beethoven’s Vioolsonate nr. 5 in mijn oren na over mijn dromen. Die ochtend merkte ik dat mijn hoofd vol was zodat ik mijn dromen niet goed kon benoemen. Ik nam me voor om in het weekend erbij stil te staan. Dat deed ik én ik besloot ook om jou er deelgenoot van te maken.

Mijn dromen

Ik droom van….

 • een witte kerst
 • een hele dag alleen maar kerstfilms kijken (tot ik er zelf genoeg van krijg)
 • koffie drinken in een leuke bar op een mooie plek in Italië.
 • een hondje
 • nog minder spullen
 • het runnen van een eigen theetuin
 • een koude, knisperende zonovergoten winterdag voor het maken van een mooie wandeling
 • samen met Bas dineren bij Osteria Francescana
 • een nieuwe creatieve hobby (pottenbakken komt steeds naar boven)
 • het maken van een verre reis met Bas binnen nu en 3 jaar
 • een nieuwe keuken
 • nog een keer oesters eten op Île de Noirmoutier
 • een nieuw kattenvriendje
 • met Bas struinen door New York (met schaatsen in Central Park en koffie bij Serendipity III)
 • zwemmen in zee
 • een maand wonen/leven (niet werken!) in Amsterdam, London of Rome
 • het weer zorgeloos knuffels kunnen geven aan hen aan wie ik het nu niet kan geven
 • een nieuwe keuken
 • een hotstone massage
 • nog een keer koffie drinken bij The Warming Hut in San Francisco
 • in mijn eentje een lange-afstandspad lopen
 • backpacken
 • naar de opera in Milaan
 • een kookworkshop doen met al onze vrienden
 • een talenreis maken naar Italië
 • het bijwonen van een groot sportevenement (zoals atletiek op de Olympische Spelen, Roland Garros of Formule 1)

Dit zijn dingen waar ik zoal van droom. Sommigen zijn best ‘dichtbij’ en gemakkelijk waar te maken. Wist je trouwens dat dagdromen heel gezond is? Meerdere studies hebben de voordelen daarvan aangetoond. Je krijgt er niet alleen een beter humeur van, je doet je werk er beter door en het is goed voor je creativiteit. Waar droom jij van?

dromen dagdromen quote what's your dream?

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.