Weekend favorieten

Weekend favorieten: tips voor kerst thuis

kerst hulstblad vorst winter

Het is precies 6 dagen tot aan kerst 2020. Ik merk dat ik er wel zin in heb, het klinkt misschien gek dat ik het zeg. We zitten immers sinds deze week in volle lockdown. Kerstmis kan niet gevierd worden zoals anders. Ook wij zijn met kerst niet compleet, als andere jaren. Hoe jammer ik dat ook vind, ik kan erin berusten. Deze pandemie is – los van je goed aan de regels houden – niets iets waar je geen controle over kunt hebben. Het heeft dan ook niet veel zin om je er druk over te maken. Dit gaat voorbij.

Veel liever richt ik me op wat wel kan. Zo heb ik de kerstsfeer op het werk, naar mijn thuiswerkplek gehaald. De houten kerstboom die altijd op mijn werkplek staat, staat er nu ook. Kerstkaarten vallen net als anders in de brievenbus, vaak nog met extra berichtjes en bemoedigende woorden er in geschreven. De kerstchocolaatjes en -koekjes smaken net zo lekker (musketkransjes zijn mijn favoriet). De lichtjes in de kerstboom twinkelen als vanouds. En met een lichtjesboom in de pottenborder hebben we dit jaar zelfs een extra boom om van te genieten.

Ook al heb ik nog drie werkdagen in het vooruitzicht, ik voel het kerstvakantiegevoel met het uur toenemen. Doen waar ik zin in heb, de boel de boel laten. Luisteren naar mijn favoriete muziek, een leuke feelgood film kijken, een blog schrijven, lezen, spelletjes doen, genieten van mijn huis in kerstsfeer.

Hoe anders deze tijd nu is, wil niet zeggen dat het minder hoeft te zijn, of minder leuk. Integendeel, het is wat je er zelf van maakt en hoe je er mee om wilt gaan. En dat is iets waar je wel controle over hebt!

En nu de weekend favorieten

21 tips om thuis een fijne kerst te vieren.

Zo maak je van dankbaarheid een ritueel tijdens kerst.

Deze kaastaart met tomaat en olijven is lekker en snel te maken; ideaal voor dit weekend of kerst.

DIY kerstcadeau: maak een kerstslinger.

Gevulde eieren à la Nigella (zo gepiept!)

Warenhuis Groningen vind ik een mooi samenwerkingsinitiatief van lokale ondernemers in coronatijd.

Neem de tijd om naar Evermore te luisteren, dit nieuwste album van Taylor Swift is prachtig.

Ik wens je een goed weekend en een mooie aanloop naar kerst. Wees wijs, blijf lekker thuis en zorg goed voor jezelf en zie om naar een ander. XO, Janneke

Ps. Dit was de laatste voor dit jaar, de weekend favorieten zijn in het nieuwe jaar weer terug.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.