Reizen

Tiramisù in Rome: waar moet je zijn?

tiramisu

Vandaag geef ik je twee adresjes voor goede tiramisù in Rome. Aanleiding is het artikeltje dat ik hierover schreef als huiswerk voor mijn Italiaanse les. Tevreden met mijn Italiaanse epistel bedacht ik me dat het eigenlijk een prima zo ‘food for blog’ is.

Veel mensen weten niet dat tiramisù van oorsprong helemaal geen toetje is. Het is ontstaan uit armoede en komt van het boerenontbijt, toen de moeders de eigeel met suiker sloegen, de savoiardi (lange vingers) erin drenkten en ze aan de kinderen gaven samen met een kopje koffie met veel melk. Eigenlijk hoor je het dus ‘s morgens te eten. Ik kan het je aanraden, heerlijk met een cappuccino erbij én je kunt er de hele ochtend tegen! Maar waar moet je zijn voor een delizioso tiramisù in Rome? Ik vertel het je!

Pompi

In Via delle Croce – in de buurt van de Spaanse Trappen – vind je Pompi. Het is een klein zaakje waar je snel aan voorbij kunt lopen. Toch valt het op door de vele mensen die met een bakje van deze dolce naar buiten lopen! Pompi is een begrip. Niet zo raar dus dat ze zeggen dat je hier de lekkerste tiramisù eet. Over Pompi is dan ook al veel geschreven in reisgidsen en ik vraag me af of de echte Italiaan hier nog wel komt. Je kunt kiezen voor de classico maar ze hebben ook meerdere smaken. Zo heb ik naast de classico ook de banaan-chocolade geproefd. Beide soorten stelden zeker niet teleur!

Heerlijke tiramisù banaan-chocoladesmaak van Pompi

ZUM Tiramisù

ZUM staat voor zucchero, uovo en mascarpone, de drie ingrediënten van dit hemelse lekkernij! Het is een klein cafeetje, in tegenstelling tot Pompi. Je vindt het aan Piazza del Teatro del Pompeo, in een straatje achter Campo de’ Fiori. Naast de klassieker serveren ook een seizoensgebonden variant. Ik was er in deze zomer en koos voor het laatste. Heerlijk fris, iets luchtiger en extra lekker met de verse aardbeien. Hoewel Pompi zeker goede tiramisù serveert, is ZUM minstens of misschien wel een tikje lekkerder!

ZUM Tiramisu Rome Roma dolce
De zomerse variant bij ZUM Tiramisù

Waar en hoe

ZUM Tiramisù | Piazza del Teatro del Pompeo, 20
Metro: Spagna (lijn A) of Colosseo (lijn B)

Pompi | Via delle Croce, 82
Metro: Spagna (lijn A)
(Pompi heeft meerdere vestigingen in Rome).

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.