Tuinieren

Kabbes: een eigenwijs plantensortiment

brian kabbes suameer kwekerij

Het is voor mij niet mogelijk om met lege handen bij een kwekerij vandaan te komen. Zo ook afgelopen zaterdag niet toen ik de kwekerij van Brian en Meerim Kabbes in het Friese Suameer bezocht. Met 2 mooie dahlia’s ‘Mystic Memories’ en 2 soorten winterharde lobelia’s ging ik weer op huis aan! Het was mijn eerste bezoek aan Kabbes en zeker niet mijn laatste!

kwekerij kabbes suameer

Over Kwekerij Kabbes

Brian & Meerim Kabbes proberen sinds 1991 bij de start van hun kwekerij een onafhankelijke koers te varen. Zij kweken een eigenwijs sortiment planten. Niet alleen de soorten wisselen sterk, ook het aanbod wisselt van jaar tot jaar. Naast een nieuw sortiment waardevolle vaste planten, vind je hier ook de nodige botanische rariteiten. Verzamelaarsplanten die vaak nooit eerder in Nederland werden aangeboden.

Ook vind je er geregeld ouderwetse groentesoorten, bijzondere houtige gewassen, vreemde geurplanten en een selectie planten die bij Kabbes op de kwekerij zijn ontstaan, of die ze tijdens reizen hebben verzameld. Over reizen gesproken: Brian en Meerim organiseren ieder jaar een aantal botanische reizen naar Kyrgyzstan. Brian Kabbes schrijft ook geregeld artikelen in het magazine Groei & Bloei.

kabbes suameer kwekerij

Waarom een bezoek aan deze kwekerij de moeite waard is

  • De autorit door de Friese streek De Walden is een mooie landelijke route. De stilte en ligging van de kwekerij zorgen voor een serene en gemoedelijke sfeer.
  • Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen bij de opkweek van hun planten gebruikt. Ook kun je gebruikte potten bij hen inleveren, die zij dan zullen hergebruiken.
  • Door het sterk wisselende karakter van het plantenaanbod, vind je er op elk moment iets nieuws.
  • In de tuin kun je inspiratie op doen om daarna je planten te kiezen. Ook in het kwekerij gedeelte zijn showbedden waarin de mooie vaste plantencollectie mooi is tentoongesteld.
  • Vergeet niet de kleine sierlijke kippetjes in de ren op de kwekerij te bewonderen!

Praktisch

Kwekerij Kabbes, Jelke Sjoerdslaan 4, 9262 SL Suameer (Frl.)
Open van 1 april t/m 17 september, op donder-, vrij- en zaterdag, 9-17 uur. Andere dagen en tijden op afspraak .

kabbes kwekerij suameer

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.