Reizen

Montafon moet je beleven!

montafon - koe - vorarlberg - oostenrijk

Montafon in Vorarlberg; in de winter een walhalla voor skiërs, langlaufers en snowborders. In de zomer als de sneeuw gesmolten is, nemen de wandelaars het over.

Zeit zum Atmen, is niet voor niets de slogan van Gargellen. Door de ongerepte natuur van Montafon en met zo’n 1000 km bewegwijzerde wandelwegen kun je als hiker je hart ophalen. Montafon is omgeven door drie bergketens. In het noorden de kalkrotsen van Rätikon. In het zuiden de deels vergletsjerde Silvretta. En in het noordoosten het Verwall-gebergte. Of je nu een lichte wandeling wilt maken of je grenzen van verleggen met een uitdagende route: in Montafon kan het allemaal!

Twee weken lang heb ik samen met Bas een fantastische tijd gehad in Montafon. Elke dag was een feestje met prachtige wandeltochten, goed weer, geweldige panoramische uitzichten en culinaire genoegens.

montafon - jannekeswereld - wandelen - zomer
Onderweg in de bergen

Eindeloos wandelplezier

Via de bergbanen van o.a. Silvretta-Montafon en Gargellen ben je snel op hoogte. Vandaar uit kies je de route die je graag wilt lopen: licht, middel of zwaar. En allesstaat allemaal duidelijk aangegeven en elke route is goed gemarkeerd. In Montafon vind je heel veel mooie wandelroutes. Ik noem er een paar:

  • Smokkelaarspad in Gargellen.
    Er zijn meerdere varianten in routes voor volwassenen en kinderen.
  • Naar de top van de Madrissela
  • Kreuzjoch en de Seenwanderweg

Bij ieder bergstation kun je altijd een handzame wandelkaart krijgen. Hierop vind je verschillende wandelroutes in het gebied dat je bezoekt. Kies je favoriet en ga wandelen!

Eten & drinken

Wormser Hütte - Hochjoch - Montafon - Vorarlberg
Onderweg naar de Wormser Hütte

Wormser Hütte

Via Hochjochbahn en de stoeltjeslift kom je op de Sennegrat. Vanaf dit bergstation is het niet ver meer naar de Wormser Hütte. Bij deze berghut begint de rondwandeling langs de Hochjoch. Het wandelpad loopt direct omhoog naar de Kreuzjoch. Dus een klimmetje maar op de top word je rijkelijk beloond. Het uitzicht is hier prachtig.

Nova Stoba

Een gezellig bergrestaurant nabij het bergstation van de Versettlabahn. Op woensdagen kun je hier terecht voor een bergontbijt met veel regionale specialiteiten. De keuze is reuze. Een hele belevenis en ontzettend lekker, en wij kunnen dat weten! Ook dit restaurant heeft een grote speelplaats voor kinderen en een mooi terras.

Schafberg Hüsli

Direct naast het bergstation van Gargellner Bergbahnen gelegen. In het weekend kun je hier terecht voor een uitgebreid bergontbijt. Op het grote panoramaterras is het heerlijk bijkomen na een flinke wandeling. Voor de kinderen is er een apart wandel- en belevenispad en een grote speelplaats. De Kaasroomsoep met knoflookcroutons is het bestellen waard!

käserahmsuppe mit knoblauchcroutons - schafberg hüsli
Montafoner käserahmsuppe mit knoblauchcroutons

Handige apps en reisgidsen

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.