Boeken Mindful leven

Edel Maex – in de maalstroom van je leven

edel maex in de maalstroom van je leven

MINDFULNESS, zo luidt het nieuwe basiswoord voor wie beter wil omgaan met de onvermijdelijke stress van het leven.

MINDFULNESS vindt zijn oorsprong in boeddhistische meditatietechnieken. In plaats van voortdurend toe te leven naar doelen die ver in de toekomst liggen, leer je met een milde open aandacht aanwezig te zijn bij wat nu is.

MINDFULNESS leert je hoe je de rust en helderheid kunt opzoeken in jezelf. Ook als het leven je deze rust niet gunt, geeft mindfulness je de vrijheid goed om te gaan met de onrust, zonder jezelf erin te verliezen.

Over Edel Maex

Edel Maex werkt als psychiater in het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen waar hij al jaren mindfulness-training geeft. Maex toont een manier om om te gaan met de maalstroom die het leven is en om rust te vinden in onszelf: mindfulness. De oorsprong ligt in de boeddhistische meditatie. De methode wordt in de VS toegepast door Jon Kabat-Zinn in een acht weken durend stressreductieprogramma. Die acht weken vormen de structuur van dit boek. Edel Maex schrijft op een vlotte en toegankelijke manier en de vormgeving van het boek ademt ook rust uit. Het is eigenlijk de reden waarom dit boek mij meteen opviel. Veel wit, groot lettertype, , duidelijke kaders en schema’s, mooie citaten, kleine tekeningen en fragmenten uit de bekende houtsnede ‘De golf’ van Hokusai.

Lezen over mindfulness

Tijdens mijn mindfulnesstraining kregen we als huiswerk de opdracht om een inspirerend boek te lezen. Na een heerlijk uurtje neuzen tussen de verschillende boeken en het vergelijken van de ontvangen tips van de docent, viel mijn keuze op dit boek. Het lezen zorgde alleen al voor extra mindful momenten op een dag. Er waren meerdere mensen uit mijn training die dit boek hadden gelezen en hier erg enthousiast over worden.

Andere inspirerende boeken die ik over mindfulness heb gelezen zijn:

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.