Boeken Mindful leven

De kleine Mindfulness voor Dummies – Shamash Alidina

Heb je last van stress of vermoeidheid of wil je gewoon meer balans in je leven? Dan helpt mindfulnessmeditatie je negatieve gedachten los te laten en kalmer en met meer vertrouwen in het leven te staan. De kleine Mindfulness voor Dummies legt uit wat mindfulness is en staat vol werkzame ademhalings- en zelfbeheersingstechnieken. Plus praktische adviezen om je gezonder en energieker te voelen.

Een klein bijbeltje

Klein maar fijn is deze gids voor beginners van Shamash Alidina. Ik heb het boekje gekocht vlak voordat ik begon met mijn cursus Mindfulness. Het leest prettig en is mooi ingedeeld. Voorin vind je een handig spiekbriefje met daarin de belangrijkste dingen om te houden en als je het niet meer weet om snel te spieken. Het is fijn om er steeds weer opnieuw een stukje in te lezen. Dat geeft ook rust. Verschillende pictogrammen helpen je in het boek om goed je weg te vinden. Mijn kleine Mindfulness voelt een beetje als klein ‘bijbeltje’, als houvast in deze drukke wereld en maakt me ervan bewust om te ZIJN.

De kleine Mindfulness

Ik vind dit boekje een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar mindfulness, er meer over wil weten of het wil gaan beoefenen.

Over de schrijver

Shamash Alidina is een professioneel mindfulnesstrainer, spreker en coach. Hij heeft samengewerkt met Jon Kabat-Zinn, Thich Nhat Hanh en Matthieu Ricard aan het Centre for Mindfulness Research and Practice van de Bangor University in Wales.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.