Leefstijl Mindful leven

10 geboden voor innerlijke rust – Lisette Thooft

de zeven geheimen van de schildpad schweppe long

Zijn er verplichtingen die je liever niet zou hebben? Bestaan je dagen uit een race tegen de klok? Ben je zelfs te moe voor vakantie? Ben je op zoek naar innerlijke rust? Laat je inspireren door Lisette Thooft. Bestaan je dagen uit een race tegen de klok? Ben je zelfs te moe voor vakantie? Dan zijn de tien geboden voor innerlijke rust precies wat je nodig hebt. In dit boekje van Lisette Thooft kun je je laten inspireren door haar verhalen en de volgende geboden:

De 10 geboden

  1. Gij zult niet kiezen
  2. Streef niet naar groei
  3. Leg jezelf en anderen geen verboden op
  4. Stel jezelf alleen een doel dat vandaag nog haalbaar is
  5. Neem tweemaal zoveel tijd als je denkt dat je nodig hebt
  6. Geniet van wat je bezit
  7. Doe duffe dingen, opdat je dag verlengd worde
  8. Draai het om
  9. Pak het echte probleem(pje) aan
  10. Laat los

Neem pauze om de accu weer op te laden. ­Gewoon nu! En laat wat je leest in de Tien geboden voor innerlijke rust: onthaasten en ontspannen in een samenleving met te weinig tijd, de rest van de dag je leidraad zijn.

Dit vond ik ervan

Lisette Thooft neemt je mee langs de tien geboden. In ieder hoofdstuk behandelt ze er één. Dat doet ze op een persoonlijke, humoristische wijze en is het boek vlot geschreven. Het is een op en top Nederlands boekje, geen vertaling vanuit een andere taal. De schrijfster zet vraagtekens bij de vanzelfsprekendheden in ons jachtige bestaan waarbij ze veel haalt uit haar eigen ervaringen. Ik heb mijn eigen inspiratie en wijze woorden uit dit boek gehaald en ik denk dat dit voor elk mens telt die dit boek leest. De luchtige overdenkingen halen je uit je eigen mindset en zorgen voor bezinning.

Deze woorden van Lisette Thooft spraken me erg aan:

‘Niet kiezen’ wordt: doen wat bij je hoort, omdat je bent wie je bent. ‘Niet streven naar groei’ herformuleer je tot: het leven je laten vertellen wanneer het tijd is voor groei, en tijd voor rust of weldadige stilstand.

Ik vond het een leuk boek om te lezen rondom het thema mindfulness.

Boekinfo

Auteur: Lisette Thooft | eerste druk: 2003 | 136 blz. | ISBN 9789022569429

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.