Reisjournaals Reizen

Toscane: reisjournaal 2006

toscane 2006 reisjournaal

Toscane. Het is ongetwijfeld één van de populairste vakantiebestemmingen van Italië. Of misschien wel van heel Europa. Niet alleen om haar rijke natuur en cultuur, maar ook in culinair opzicht en vanwege haar gastvrijheid. Ik was al weg van Italië, maar in de zomer van 2006 werd ik nog meer verliefd en wel op Toscane. Het landschap wat me telkens weer deed verbazen, de weidse blikken en daarmee het oneindige kijken. De prachtige authentieke stadjes met nauwe straatjes en tja, gewoon de Italiaanse charme van het leven. La dolce vita!

In deze drie weken hebben we grote delen van Toscane met de auto doorkruist en heel veel indrukken opgedaan. We kampeerden de eerste helft van de vakantie in Limite sull’ Arno, op een camping boven op de “berg”. Later trokken we verder in de Chiantistreek en lag onze camping temidden van de wijngaarden van Trasqua nabij Monteriggioni.

david

Firenze

Firenze (Florence) heeft toch de meeste indruk gemaakt met al haar cultuur. We hebben veel rondgewandeld door de stad. Van de duomo, naar David op piazzo della Signoria, naar Palazzo Vecchio en Ponte Vecchio. Door de duurste winkelstraten, langs de Arno. Door steegjes en over pleinen en in de mooie en oude wijk Oltrarno. In Oltrarno bezochten we het Palazzo Pitti met de indrukwekkende Galleria Patina en de Koninklijke Vertrekken. Maar ook de Brancaccikapel met fresco’s over het leven van Petrus is de moeite waard.

Bezoek ook deze plekken in Toscane

Ook Siena, Volterra, Vinci, San Gimignano en het in de Crete gelegen Asciano zijn mooi om te bezoeken. In de Crete en Val d’ Orcia met de Monte Amiate en het Chiantigebied hebben we veel mooie dagtochten gemaakt. Verblijf je in de Chiantistreek, ga dan zeker een middagje toeren langs de verschillende wijnboeren. Niet alleen proef je lekkere wijnen, ook het contact met de locals is leuk.

2006_toscane4

Toscane: mooie dagtochten

Hieronder vind je een overzicht van mooie dagtochten en uitstapjes die wij met de auto gemaakt hebben door Toscane.

Tochten door Oost-Toscane/Mugello

  • Van Mugello via Passo Futa, Passo Raticoca naar Firenzuola
  • Van Rufino naar Passo di Consuma (met onderweg stops in Londa, Poppi en Valombrossa)

Te doen in Crete en Val d’Orcia

  • De route van Lucignano d’Arbia via Asciano naar Sinalunga is een mooie route om te rijden.
  • San Quirico d’Orcia: hier vind je het meest gefotografeerde cipressenbosje van Toscane
  • Montepulciano

Gebruikte reisgidsen

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.