Reizen

Auvergne, Frankrijk: reisjournaal 2007

auvergne - lavendel

In juli 2007 trekken we er een weekje op uit in het Massif Central te Frankrijk. Het enorme plateau van oeroud graniet en kristallijnsteen dat het Massif Central vormt, omvat het landschap van de Auvergne, de Limousin, de Aveyron en de Lozere. Wij kamperen in Haute Loire, Auvergne. De natuur is hier erg groots en puur. Veel wilde bloemen in de bermen en bergweiden en ontzettend veel roofvogels en we zagen zelfs een hop! En niet te vergeten eindeloos mooie velden vol met zonnebloemen! Met de auto maakten we een aantal mooie tochten door het Parc Naturel regional Livradois-Forez, les Puyes en zuidelijker naar Gorges du Tarn en Gorges de la Jonte.

2007_auvergne1

De tocht door Gorges du Tarn, Gorges de la Jonte en over de Causse Mejean was werkelijk prachtig. Volop zon en diepe kloven en mooie vergezichten. Het gebied is erg in trek bij toeristen en zie je veel kano’s op de Tarn. Het is één van de dunbevolkste gebieden van Frankrijk en staat bekend om zijn wilde bloemen en roofvogels waaronder de vale gier. Deze vogel was bijna uitgestorven maar door het succesvol uitzetten van nieuwe dieren is de populatie vale gieren hier weer erg toegenomen. Met een spanwijdte van 2,5 meter is het erg indrukwekkend deze hoog boven je te zien zweven!

Le Puy-en-Velay

Ben je in deze streek op vakantie, ga dan niet voorbij aan de stad Le Puy-en-Velay. De stad ligt in de krater van een vulkaan, balancerend op een indrukwekkende rij lavarotsen en gigantische pilaren van basalt. Het lijkt wel of de stad drie toppen heeft die vanuit de verte al goed te zien zijn. Op elk van deze toppen staat een kerk of beeld. Le Puy is een van de vertrekpunten voor de bedevaart naar Santiago del Compostela.

zonnebloemen

Een bezoek aan Cathedrale de Notre-Dame, en de klim naar het grote beeld Notre-Dame-de-France voor een mooi uitzicht over de stad zijn zeer de moeite waard. Net zo goed als het dwalen door de mooie straatjes in de oude binnenstad! En Frankrijk is natuurlijk geen Frankrijk zonder zonnebloemen, wijn en heerlijk eten!

Auvergne reisgidsen

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.