Reisjournaals Reizen

Barcelona: reisjournaal 2006

barcelona - gaudi

Barcelona – such a beautiful horizon. Barcelona – like a jewel in the sun.

uit: Barcelona van Freddie Mercury

In juni 2006 cityhopten wij een lang weekend in Barcelona. Een stad voor ons om te ontdekken, want het is ons eerste bezoek. En niet ons laatste zoals we na afloop van het weekend tegen elkaar hebben gezegd! Barcelona heeft indruk gemaakt. De prachtigste gebouwen, Gaudi, de gezellige drukte op La Rambla, met aan het eind het beeld van Columbus, Montjuic, de gezellige pleinen de parken. Te veel om op te noemen!

Sagrada Familia

Hoogtepunt is het bezoek aan de Sagrada Familia, het magistrale meesterwerk van Antoni Gaudi. Bij de rondleiding wordt verteld dat net de eerste glas-in-lood ramen in de kerk waren geplaatst. Na ons lange ochtendbezoek aan de Sagrada, je raakt daar echt niet uitgekeken, vinden we in een zijstraat een leuk terras met uitzicht op de Sagrada Familia. Natuurlijk trakteren we ons hier op heerlijke tapas. Een “heilig” uitzicht en een prachtige dag, veel meer is er niet te wensen! Na de lunch vervolgen wij onze Gaudi-tour door Barcelona en stappen we in de metro dat ons naar Parc Guell brengt. Vanaf het metrostation is het nog even klimmen, maar je wordt hier dubbel en dwars voor beloond.

2006_barcelona3

Nog meer Gaudi

Wat een geweldige plek is Parc Guell. Vanaf het enorme terras met mozaïeken bank heb je een prachtig uitzicht over de stad en zee. We hebben hier veel bewondering rondgewandeld. Een waar sprookjesbos. Ook vind je hier het huis van Antoni Gaudi. Na Parc Guell vervolgen we onze Gaudi-tocht met een bezoek aan Casa Milo, ook wel La Pedrera. La Pedrera is een prachtig ontworpen complex van Gaudi met zeer aparte schoorstenen op het dak. Je kunt hier dan ook een rondwandeling maken. Op de bovenste etage is ook een overzichtstentoonstelling te zien. Even verderop in dezelfde avenue Passeig de Gracia vind je Casa Batlló.

In de wijk Barri Gotic bekijken we Palau de Musica Catalana. Een prachtige concertzaal met een weelderig en sprookjesachtig interieur. En er is veel mozaiek verwerkt zodat het erg kleurrijk is. De akoestiek is hier ongelooflijk mooi. Dit concertgebouw is speciaal gebouwd voor Orfeó Català (”Catalan Choir”). Ook nemen we nog een kijkje in twee kathedralen.

‘Op een avond gaan we naar Palau Nacional voor de Font Magica; de muziek- en lichtshow bij de fonteinen. Helemaal geweldig is de show als je Freddie Mercury hoort zingen.

Barcelona

Barcelona is een compacte stad waardoor je gemakkelijk te voet de stad kunt verkennen. Maar ook de metro brengt je in een mum van tijd daar waar je wilt zijn. Het is handig een Barcelona-card te kopen, die je onbeperkt recht geeft op reizen per bus, metro en trein. Wij hebben voornamelijk gewandeld om zoveel van de stad te zien.

Barcelona: must-sees/must-do’s

  • Stadswandeling van Avinguda del Parallel naar Placa d’Espanya naar Palau Nacional. Via Estadi Olimpic over de Montjuic en met de kabelbaan over naar Torre Sebastia naar het strand van Barceloneta. Vanaf het strand via Port Vell naar La Rambla.
  • Genieten van het straattheater op La Rambla
  • Parc de la Ciutadella
  • Gaudi-tour: Parc Guell, La Pedrera, Casa Batlló en Sagrada Familia
  • Rondwandeling Barri Gotic met bezoek aan Palau de Musica Catalana (aanrader!)
  • Font Magica (licht- en muziekshow bij de fonteinen bij Palau Nacional)

Gebruikte reisgidsen

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.