Leefstijl Minimalisme

Dit is mijn kledingkeuze voor het herfstseizoen 2023

kleding op hangers, capsule wardrobe herfstseizoen

We kunnen nog steeds nazomeren. Ook al wordt het straks koeler en meer wisselvallig. Maar niet slecht om zo het herfstseizoen in te gaan. Een nieuw seizoen betekent ook een kledingwissel. In dit artikel lees je over mijn capsule garderobe voor de komende 3 maanden.

Toch is het met dit weerbeeld lastig keuzes maken als je aan de slag gaat met het samenstellen van een kleine herfstgarderobe. Wie mij volgt, weet dat ik mijn capsule garderobe maak volgens Project 333 van Courtney Carver. Daarbij kies je 33 items om je mee te kleden gedurende 3 maanden. Wisseldata zijn 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. Het bevalt me nog steeds goed. Soms plus ik er wat items bij op, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig.

Bij het omwisselen merkte ik op dat ik een aantal items uit mijn zomergarderobe weinig of soms niet heb gedragen. Zo zie je maar weer dat je met minder toe kan dan je denkt. Ik zie daarin een mooie uitdaging voor nu.

Mijn kledingkeuzes voor het herfstseizoen

Toen ik mijn bewaarbox met kleding boven uit mijn kast haalde, ontdekte ik daarin de aankopen die ik vorig jaar deed. Nieuwe blouses en leuke jurkjes én mijn favoriete trui! Dat vind ik het leuke van de capsule wardrobe, dat het soms echt kan voelen alsof je gewoon weer een compleet nieuwe garderobe hebt! Een fijn vooruitzicht dat ik die nu weer ga dragen. En ook kreeg ik nog een jurk van een vriendin cadeau omdat zij deze niet meer droeg.

Bij het uitzoeken heb ik ook afscheid genomen van een aantal kledingstukken. Omdat ik ze vorig jaar al een tijd niet meer draag of af zijn. Deze breng ik in, of ze gaan in de zak voor het recyclen van textiel.

Kleding (18 items)

1. Beige/zand lang vest

2. Denim jasje

3. Blauwe blazer

4. Blauw lang vest

5. Jumpsuit (Studio Anneloes, met lange mouw)

6. Jeans

7. Blauwe nette broek

8. Stairdown trousers van Studio Anneloes (karamel kleur).

9. Petrol t-shirt

10, 11, 12 + 13. Blouses met lange of driekwart mouw (uni of met prints).

14, 15 + 16. Jurkjes in verschillende lengte, kleur en stijl

17. +18. Truien (een is geschikt voor de nu nog warmere dagen, de andere voor als het kouder is)

Schoenen (4 items)

19. + 20. Sneakers (mijn Diadora’s)

21. Bruine booties

22. Enkellaarsjes met hak

Buitenkleding (5 items)

23. Tussenjas (halverwege deze 3 maanden te verruilen voor mijn winterjas)

24. Sjaal (verandert mee met omruilen van tussenjas voor winterjas)

25. + 26. Muts en handschoen (deze liggen nu nog in de kast)

27. Donsjack

Accessoires (4 items)

28. Osprey Arcane Roll Top rugzak (en die ik ook als tote bag kan gebruiken)

29. Handtas Keecie ‘Lunchbreak’ 

30. Riem

31. Oorbellen (ik heb op dit moment een aantal favorieten en die wissel ik af maar tel ik als één item!)

Misschien dat ik nog iets omruil of verander tijdens, maar voor nu denk ik dat ik goede items heb om in dit herfstseizoen te dragen. Alle zomerkleding heb ik trouwens nog niet opgeruimd, want daarvan heb ik nog items nodig voor mijn komende reis.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.