Weekend favorieten

Weekend favorieten: dromen najagen en pecantaart

dromenvanger bij blog over dromen najagen

Laatst had ik een gesprek met een collega. Ik weet niet eens zo goed meer hoe we erop kwamen maar het ging over dromen najagen. Andere dingen doen dan we nu doen. Ik vertelde hem dat het me geweldig lijkt om een eigen theetuin te hebben. Ik zie het zo voor me en weet zelfs op een steenworp afstand een ideale plek.

Vlakbij een oud kerkje en langs een fietsroute. Een mooi oud huis, met een grote schuur die we ombouwen tot expositie-/vergaderruimte. Met een grote tuin rondom. Rechts maak ik de theetuin en aan de andere kant van het huis een moestuin en bedden vol snijbloemen. Ik zou elke dag de lekkerste muffins, taarten, soepen en sandwiches maken. En oh ja werken in mijn tuin. Zo een beetje dus…

‘Wat houdt je tegen?’ vroeg hij.

Een vraag waar ik eigenlijk niet zo goed het antwoord op weet. Alle redenen die ik opnoemde waarom niet, waren excuses, zei hij. En gelijk heeft hij. Misschien is het angst maar het is ook niet zo dat ik geen sprong in het diepe durf te wagen. Dat heb ik in mijn leven zeker wel een paar keer gedaan. Achterlaten wat je hebt en gaan voor het nieuwe onbekende. Maar bij al die keren voelde ik een urgentie. Of beter gezegd: het onderbuikgevoel. Zo van als ik het nu niet doe, krijg ik er spijt van. En dan deed ik het gewoon.

Een sterk onderbuikgevoel bij deze droom heb ik niet. En dat is voor mij wel doorslaggevend. Dus laat ik de droom gewoon wat deze nu is. Ik heb nog genoeg andere dromen over dingen die ik wil doen, waar ik wel dat sterke gevoel bij heb en die ga ik zeker vervullen. Maar nu door naar de favorieten met daarin echte verhalen over dromen najagen en ander leuks.

En nu door naar de Weekend favorieten

Een geweldige sound en een prachtige videoclip ook, dan heb ik het over deze nieuwe van Adele.

Een mooi verhaal over dat je soms je leven op de kop moet houden om te kijken wat er nog méér in zit.

Antwoorden om dingen echt blijvend in je leven te veranderen vind je in dit boek (aanrader).

Lekker!

Boven op mijn leesstapel ligt deze roman (puur toeval 😉) maar ik lees nu eerst deze thriller.

Een artikel over hoe je duurzamer je was kunt doen.

Dit zijn de beste films en series van nu.

Over andere wegen inslaan en dromen najagen gaat ook deze leuke podcast.

Zelf maken!

Tot slot een praktische tip voor mensen met een auto.

Ik wens je een zorgeloos weekend!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.