Boeken Mindful leven

Vlam! Krijg het vuur terug in je leven – een recensie

Vlam! boek cover boekbespreking

Vlam! Hoe je het vuur in je leven terugkrijgt staat vol ideeën over hoe je meer uit het leven kunt halen. Een praktische gids om uitgebreider bij stil te staan.

Vlam! in een notendop

Kabbelt je leven een beetje voort? Heb je genoeg van ‘gemiddeld’? Ben je klaar om de lat hoger te leggen? Shannah Kennedy & Lyndall Mitchell staan klaar om je te laten vlammen! In twintig kernachtige hoofdstukjes geven Shannah en Lyndall je inspiratie en handvatten om evenzoveel gebieden van je leven op een hoger plan te krijgen.

Over de schrijvers

Shannah Kennedy en Lyndall Mitchell zijn twee succesvolle zakenvrouwen uit Australië. Samen vormen zij The Essentialists. Samen en individueel worden ze gezien als de Australische autoriteiten op het gebied van welzijn. Ze worden ook wel de “Thelma & Louise van wellness” genoemd. Samen hebben ze meer dan 30 jaar ervaring aan presentatie- en executive coaching in de publieke sector en het bedrijfsleven.

Andere boeken die zij schreven zijn: Chaos to Calm: Take control with confidence, Shine: 20 secrets to a happy life en Restore: 20 self-care rituals to reclaim your energy. Stuk voor stuk inspirerende boeken die helaas op dit moment (nog) niet in het Nederlands verschenen.

Dit is wat ik van het boek vind

De roze cover werkt als een magneet. Het boek trok in ieder geval mijn aandacht, maar zeker ook door het onderwerp. Bij het zien van de cover had ik al een idee van hoe het boek eruit ziet, en dat was ook zo. Mooie opmaak, fris, korte hoofdstukken en met inspirerende quotes.

Het boek bestaat uit 20 korte hoofdstukken die ingaan op verschillende gebieden in je leven zoals gewoonten, gezondheid, geld, stress, groei, moed, tegenslag. Elk hoofdstuk geeft ideeën om je leven te veranderen. En die ook je inspireren. Het is vlot geschreven. De ideeën zijn praktisch en eenvoudig. Je kunt er zo mee aan de slag!

In de afgelopen tijd heb ik meerdere zelfhulpboeken gelezen. Het risico is dan natuurlijk dat je te veel van hetzelfde leest. Dat je denkt: “Al gelezen en nu weet ik het wel”. Maar elk boek is toch weer anders. Zo ook Vlam! Ik heb met dit boek weer nieuwe ideeën opgedaan. Zoals over de bucketlist. Ik ga dus mijn oude lijst maar weer eens erbij zoeken, afstoffen en nieuw leven in blazen. Een mooie quote uit dit hoofdstuk is deze:

Stop met nadenken over je bucket list
en ga dingen doen.


Annette White

Door de opmaak en de flaptekst over The Essentialists, kun je denken dat het echt een vrouwenboek is. Dat vind ik dus niet. Het is objectief geschreven en dus neutraal waardoor het boek door iedereen kan worden gelezen. Want wil niet iedereen af van gemiddeld leven en gaan voor het hoogst haalbare? Extra fijn aan het boek is het handzame formaat, het past gemakkelijk in je tas. Zeker als je het prettig vindt, om deze gids bij de hand te hebben, waar je ook bent.

Boekinfo (met bestellink)

  • Auteurs: Shannah Kennedy en Lyndall Mitchell
  • Originele titel: Ignite: 20 tools to fire up your life (2020)
  • 232 bladzijden
  • ISBN: 9789493198029
  • ISBN e-book: 9789493198050
  • Dit boek bestel je hier met gratis verzending, direct bij Uitgeverij Zilt.

Disclaimer

Ik heb dit boek als recensie-exemplaar aangevraagd en ontvangen van Uitgeverij Zilt. Zilt is een nieuwe uitgever en richt zich op Mens, Verbinding en Omgeving. Zij geven boeken uit, die zin geven aan je leven. Deze recensie is volledig mijn eigen verhaal. De bestellink in dit artikel is geen affiliate link. Met de link laat ik je alleen zien waar je dit boek online kunt kopen én ook om je kennis te laten maken met Zilt.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.