Eten

Sushi maken. Dit is mijn snelle manier!

sushi eetstokjes schaaltje

Ben je gek op sushi? Maar vind je het maken ervan bewerkelijk en tijdrovend? Hier zijn twee snelle recepten voor sushi, weliswaar in een ander jasje, in mum van tijd op tafel en net zo lekker.

Sushi vind ik heerlijk. Maar echt zelf maki’s, temaki’s of uramaki’s maken, nee. Het is vast leuk om te doen maar het is niet aan mij besteed. Los van dat je er weer van alles voor in huis hebt te halen, heb ik geen zin om er uren voor in de keuken te staan. Om vervolgens te zien dat bij wijze van spreken alles in een half uur weer op is. Dus als we zin in sushi hebben, halen we deze op bij ons favoriete tentje ‘om de hoek’. Maar iedere keer afhalen als we er zin in hebben, dat gaat in de papieren lopen. Tja, dus zit er niets anders op om het toch zelf te maken. En dat doe ik maar dan anders. Hier zijn twee sushi-recepten, klaar in 30 minuten én lekker, om je vingers erbij af te likken!

Sushisalade voor 6 personen

Super easy is deze salade. Je kookt de rijst, snijdt alles wat je nodig bent in kleine stukjes, door elkaar mengen en klaar. Oké dat is wat kort door de bocht….maar het komt er wel op neer.

Je hebt nodig:

 • 1 pak sushirijst
 • 2 vellen nori
 • 150 gram gerookte zalm
 • 150 gram surimi
 • 3 eieren
 • 1 avocado
 • 1 komkommer
 • 2 bosuitjes
 • Rijstazijn en eventueel suiker
 • Extra om mee te variëren: tomaten, garnalen, tonijn etc.
 • Naar smaak: wasabi, gember, Japanse sojasaus, sesamzaad

Zo maak je het

Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer er vervolgens een flinke scheut rijstazijn en (eventueel) suiker door en laat afkoelen. Knip of scheur de normvellen in stukjes.
Bak van de eieren dunne omeletten en snijd deze in stukjes. Snijd de overige ingrediënten in gelijke stukjes. Meng als de rijst is afgekoeld alles door elkaar. Als je wilt kun je de salade verder op smaak brengen met sesamzaad, wasabi, gember. Eet smakelijk! Heb je over? De volgende dag kun je het prima eten, als je het maar op tijd in de koelkast zet!

De sushi bowl van Lekker en Simpel

Mijn favoriete foodblog is Lekker en Simpel. Ze hebben onwijs veel recepten voor gezonde maaltijden, en de naam zegt het al snel klaar en lekker. Ideaal want dat is mijn motto, zeker voor doordeweeks. Op dit blog vond ik het recept voor een sushibowl met kip. Ik maakte het afgelopen weekend. Met weinig ingrediënten ben je zo klaar. Echt om je vingers bij af te likken, zo goed! En het kan nog sneller wanneer je de krokante kipschnitzel niet zelf maakt, maar gewoon in de super koopt. (mijn bonustip 😉). Oh ja en een vega krokante kipschnitzel kan net zo goed.

sushi bowl, maaltijd, stokjes
Ach ja…. ik heb natuurlijk geen mooie bowls in de kast maar een diep bord werkt net zo goed.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.