Weekend favorieten

Weekend favorieten: wandelen en dromen

wandelen weekend favorieten hiking dolomieten Piz boe

Wandelen. Het is één van de dingen die ik deze vakantie ga doen. Want ja, ik kan het nu echt zeggen: “Ik heb vakantie”. Man, wat waren die laatste loodjes zwaar maar het werk is gedaan en nu heerlijk een flink aantal weken zomeren uit en thuis!

Geen Frankrijk zoals gepland maar een weekje Harz. Een middelgebergte waar je eindeloos kun wandelen. En als ik ergens van houd, dan is het wandelen. Vroeger als kind had ik er de pest aan, net als Tim Knol die daarover vertelt in de podcast Wandellust.

Gisteren heb ik zelfs min of meer besloten om een korte solo hike te doen! Of beter gezegd: het zaadje is geplant, nu mag het idee gaan groeien.

Het liefst wandel ik in de bergen. Hiking vind ik trouwens leuker en beter klinken. De foto bij dit blog nam Bas tijdens onze hike rondom de Piz Boe (Dolomieten) in 2018. Wat was het daar gaaf. Hier had ik het gevoel “on top of the world” te zijn. In betere tijden gaan we zeker terug.

Wandelen sleepte me in 2015 ook door mijn burn-out heen. “Wandelen is het beste medicijn”, zei Hippocrates eens. En dat is zeker waar.

En nu snel door naar de weekend favorieten

De Pacific Crest Trail is mijn ultieme hikers’ dream, en dat ziet er zo uit.

Maar op deze trail wil ik ook wel wandelen, al was het maar één etappe.

Deze vakantie wil ik dit boek van Cheryl Strayed opnieuw lezen.

In Nederland is kun je natuurlijk ook eindeloos wandelen.

Dit weekend luister ik naar deze wandelpodcast.

Deze Hiking-playlist is een fijne voor als je niet zonder muziek wilt op pad wil.

Sinds deze week volg ik op Instagram hiker en Van Lifer Kristin Bor @bearfoottheory. Wat een vrijheid!

En we sluiten in stijl af met deze mooie hiking quote:

Volgende week geen Weekend favorieten omdat ik aan het wandelen ben! Goede zomer, geniet en blijf gezond!

XO, Janneke