Boeken Eten

Italiaanse kookboeken

„In Italië kunnen we jammer genoeg al lange tijd niet meer goed eten”,zei Ilaria Borletti Buitoni, de Italiaanse onderminister van Cultuur, in mei 2013. Met haar uitspraken haalde ze de woede van de Italiaanse chef-koks op de hals… 

Italië en eten. Over Eataly valt altijd wel iets te vertellen. Dat er veel over te vertellen is ook af te lezen aan de hoeveelheid Italiaanse kookboeken. Eetlezen kan net zo plezier zijn. Zeker met (kook)boeken zoals deze. In dit blog een rondje Italiaanse kookboeken.

Delizia

Historicus en Italiakenner John Dickie neemt in Delizia je mee op een fascinerende reis langs de geuren en smaken van de Italiaanse steden.

Made in Italy

Chef-kok Locatelli combineert oude familieverhalen en -recepten met de eigentijdse, onmisbare gerechten uit zijn veelgeprezen Londense restaurant Locanda Locatelli.

Heimwee naar Bella Italia

Een lees-, doe- en genietboek met klassieke en minder klassieke recepten van Onno Klein. Je bestelt deze hier online.

Jamie’s Italië

Italië is altijd een inspiratiebron geweest voor Jamie Oliver. Hij droomde er dan ook van om ooit het hele land door te kunnen reizen op zoek naar de essentie van de Italiaanse keuken. Jamie’s Italië is een verslag van zijn reis met meer dan 120 nieuwe recepten. De tour van Jamie is ook opgenomen voor televisie en een plezier om te kijken. Dit is een van mijn favoriete kookboeken. Hierbij alvast één van zijn recepten.

Al dente – William Black

William Black schrijft over zijn reizen in Italië, op zoek naar de oorsprong van de Italiaanse keuken. Hij verbindt eetgewoonten en traditionele gerechten met verhalen uit de (culturele) geschiedenis van de betreffende plaats of streek. Het boek is uit 2003 en het beste online te krijgen.

Smakelijk Italië

Dit boek heb ik zelf! Een aanrader: de recepten komen uit alle regio’s van Italië en zijn gemakkelijk te bereiden. Met veel achtergrondinformatie en mooie foto’s. Ik kook graag uit dit kookboek. Geschreven door Sophie Cambridge en Jo Glynn. Bestel nu hier online.

Cacciucco

Cacciucco spreek je uit als Katsjoekko. Het is een Italiaans gerecht, een mozaïek van de zee. Een kleurrijke verzameling van wat zoal in het net is beland. Eerst was er het boek Cacciucco van Joost Overhoff, nu is er de site.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.